fbpx

Όπεν Πούμσε: “Χρυσή” η Δήμητρα Κοροκίδα (pics)

Όπεν Πούμσε: “Χρυσή” η Δήμητρα Κοροκίδα (pics)

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Ρ50 κατέκτησε η Δήμητρα Κοροκίδα στο 2ο Διεθνές Όπεν Πρωτάθλημα Πούμσε για αθλητές με αμαξίδιο, που διοργανώθηκε 15 και 16 Οκτωβρίου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ταε κβον ντό ΑμεΑ με άψογη εκτέλεση του Πούμσε της δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της σε κανένα σημείο του Πρωταθλήματος, κερδίζοντας πανάξια τον τίτλο.

Η Δήμητρα αποτελεί επί πολλά έτη παράδειγμα προς μίμηση. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το Τάε Κβον Ντο σε ηλικία 10 ετών και σήμερα είναι κάτοχος 7 νταν. Ως αθλήτρια από το 1994 έως το 2005 σημείωσε πολλές επιτυχίες, με πιο σημαντικές τη συμμετοχή της με την Εθνική Ομάδα σε δύο Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, το 1999 στη Δανία και το 2001 στη Γερμανία, και η επί 7 συνεχόμενα έτη (1999-2005) ανάδειξή της ως Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα Poomse (τεχνικό κομμάτι του TKD). Σημαντική εξίσου είναι και η τιμητική διάκριση που έχει λάβει από την Ένωση Tae Kwon Do Νοτίου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Ν.Ε.) για τις επιτυχίες της, το ήθος της και την συνεισφορά της στο άθλημα.

Η Δήμητρα από το 2010 προπονείται και συμμετέχει σε αγώνες στο στίβο στα αθλήματα της Σφαίρας (F53), του Ακοντίου (F53), του Δίσκου (F53) και των 100μ (Τ53 Review). Το 2014 ασχολήθηκε παράλληλα και με την Ποδηλασία Δρόμου (WH3) και από το 2017 ξεκίνησε να ασχολείται και με την Αντιπτέριση (Para Badminton – WH1)

Οι μεγαλύτερες διακρίσεις που έχει σημειώσει από το 2010 και μετά στα Παραολυμπιακά αθλήματα και συγκεκριμένα στον στίβο είναι:

α) η κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ το 2013 στη Λυών στον ακοντισμό, με επίδοση που αποτέλεσε ευρωπαϊκό ρεκόρ στη κατηγορία της,

β) η κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ το 2015 στη Ντόχα στη σφαιροβολία,

γ) η κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου στη σφαιροβολία και του Χάλκινου στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ το 2016 στο Γκροσέτο και

δ) η κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στη σφαιροβολία. 

Το 2015και 2016 αναδείχθηκε «Καλύτερη Αθλήτρια με Αναπηρία» στην ψηφοφορία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Φίλων Κλασικού Αθλητισμού ως «Καλύτερη Αθλήτρια με αναπηρία στο Στίβο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ