fbpx

Παγκόσμιο: Αναχώρησαν Γιώργος Μουχθής και Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά για την Ισπανία

Παγκόσμιο: Αναχώρησαν Γιώργος Μουχθής και Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά για την Ισπανία

Με τελικό προορισμό τη Γρανάδα της Ισπανίας αναχώρησε το πρωί η Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. (Ελληνική αποστολή της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων Με Αναπηρίες), για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Α.Με.Α., με εκπροσώπους της τον Γιώργο Μουχθή και την Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά.

Ο 28άχρονος αθλητής της κλάσης 6 των ορθίων και η μόλις 16 ετών αθλήτρια της κλάσης 1 των αθλητριών με αμαξίδιο, θα πάρουν για πρώτη φορά μέρος στο World Para Table Tennis Championships, το οποίο διεξάγεται στην πόλη της Ανδαλουσίας, το χρονικό διάστημα 06-12/11.

Κατέκτησαν πραγματικά αυτό το δικαίωμα μέσα από την πετυχημένη παρουσία τους στα διεθνή τουρνουά και πλέον θα κοιτάξουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό στο αγώνισμα του απλού και στη Γρανάδα.

Η νεαρή Μπουρνιά πήρε την απευθείας πρόκριση μέσα από τον διεθνή πίνακα αξιολόγησης κι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί για τα ελληνικά δεδομένα. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού ανδρών το 2019 ήταν ο πρώτος, μετά το κλείσιμο των θέσεων από την παγκόσμια κατάταξη, που πήρε πρόσκληση, δηλαδή τη λεγόμενη wild card. Υπεύθυνη προπονήτρια στη Γρανάδα ορίστηκε από την Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. η Ελευθερία Νταουντάκη και συνοδός προπονητής ο Μίλαν Ιγκνάτοβιτς.

Η αποστολή πηγαίνει αρχικά στη Μάλαγα μέσω Φρανκφούρτης, και από εκεί θα μεταβεί στη Γρανάδα. Η Ελλάδα ήταν παρούσα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μόλις μία φορά ακόμα, απόδειξη κι αυτό ότι με το όριο συμμετοχών είναι πολύ δύσκολος στόχος μία πρόκριση.

Το 2010 είχε συμμετάσχει στη μεγάλη διοργάνωση στις κλάσεις των ορθίων η Ειρήνη Δρακωνάκη από τη Θεσσαλονίκη, που είναι και στο σήμερα διεθνής αθλήτρια. Νεαρή τότε, είχε αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής με wild card.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ