fbpx

Παγκόσμιο, Ελευθερία Νταουντάκη : «Το μετάλλιο αποτελεί επιβεβαίωση της προσπάθειας που κάνουμε»

Παγκόσμιο, Ελευθερία Νταουντάκη : «Το μετάλλιο αποτελεί επιβεβαίωση της προσπάθειας που κάνουμε»

Την πρόκριση στα ημιτελικά της κλάσης 1 (των αθλητριών με αμαξίδιο), αλλά και την εξασφάλιση της θέσης της στα μετάλλια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Α.Με.Α., που διεξάγεται στη Γρανάδα της Ισπανίας, κατέκτησε η 16άχρονη Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά, το μεσημέρι της Πέμπτης 10/11.

Στον καθοριστικό αγώνα για το 1ο γκρουπ επιβλήθηκε της Μαριάμ Αλμιρίσλ από τη Σαουδική Αραβία με 3-0 σετ, προκρίθηκε ως 2η στην 4άδα, και καθώς δεν προβλέπεται παιχνίδι για τις θέσεις 3-4, θα είναι σίγουρα στο βάθρο.

Έχοντας στην τεχνική καθοδήγηση την Ελευθερία Νταουντάκη, η Μπουρνιά έδειξε από την αρχή την ανωτερότητά της απέναντι στην Αλμιρίσλ (No. 8), έχοντας καλή τακτική, αλλά και αξιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό το σερβίς ως το τέλος, δεχόμενη πίεση μόνο στο 3ο σετ.

Η νεαρή διεθνής από την Καλαμάτα θα τα δώσει όλα σήμερα, Παρασκευή 11/11, στον ημιτελικό κόντρα στην Άινο Τάπολα από τη Φιλανδία για την είσοδο στον τελικό. Ο αγώνας διεξάγεται στις 13:15 ώρα Ελλάδας, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το τραπέζι, όμως όλα τα ματς μεταδίδονται ζωντανά μέσα από το κανάλι της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF) στο youtube (https://www.youtube.com/watch?v=H1fb3KE2Ges).

Η προπονήτρια της Ευανθίας, σε δηλώσεις της έπειτα από την πρόκριση της αθλήτριάς της, μίλησε για τα συναισθήματα που τους προξενεί η πρόκριση, για τη σπουδαιότητά της, αλλά και για τους μελλοντικούς στόχους που έχουν θέσει.

«Είμαι πολύ χαρούμενη για την εξασφάλιση του μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα από την Ευανθία και απόλυτα ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα εμφάνιση της, καθώς η εξέλιξη των παιχνιδιών της ήταν η αναμενόμενη». είπε η Ελευθερία Νταουντάκη.

«Η συμμετοχή μας σε διεθνή τουρνουά ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και σε λιγότερο από έναν χρόνο η Ευανθία βρέθηκε νούμερο 3 στο world ranking list και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση ατόμων με αναπηρία, που αθλητής παίρνει απευθείας πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μάλιστα στην ηλικία των 16. Το μετάλλιο σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση αποτελεί επιβεβαίωση της προπόνησης και της προσπάθειας που κάνουμε.

Η Ευανθία είναι μια νέα αθλήτρια σε διεθνείς διοργανώσεις, νέα σε εμπειρία και σε ηλικία και χρειάζεται περισσότερες συμμετοχές στο εξωτερικό. Επόμενος στόχος μας είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Νοέμβριο του 2023 με μεγαλύτερο στόχο την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2024».

https://ping-pong-amea.apexsports.gr/2022/11/10/pagkosmio-sta-imitelika-i-evanthia-mpournia%ef%bf%bc/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ