fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Στην 9η θέση η Γεωργία Καλτσή – Οι υπόλοιπες θέσεις των Ελλήνων

Παγκόσμιο Κύπελλο: Στην 9η θέση η Γεωργία Καλτσή – Οι υπόλοιπες θέσεις των Ελλήνων

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας με Αμαξίδιο “Zsolt Kaposvari”, που φιλοξενούνται στην πόλη Έγκερ της Ουγγαρίας, από την Πέμπτη 17 έως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, με την Εθνική ομάδα να είναι παρούσα για πρώτη φορά μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης έχει στη διάθεσή του, τους: Καλλιόπη Λουφάκη (ξίφος μονομαχίας και σπάθη κατηγορίας Β), Γεωργία Καλτσή (ξίφος μονομαχίας, ξίφος ασκήσεως και σπάθη κατηγορίας Β) και Βασίλη Ντούνη (ξίφος μονομαχίας και σπάθη κατηγορίας Α). 

Μάλιστα, στην ουγγρική πόλη, ταξίδεψαν τρεις ακόμη ξιφομάχοι με δικά τους έξοδα: η Πέννυ Σκάρου (ξίφος μονομαχίας και σπάθη κατηγορίας Α), ο Δημήτρης Ατζολιδάκης (και στα τρία όπλα, κατηγορίας Β) και ο Γεράσιμος Πυλαρινός (ξίφος μονομαχίας και σπάθη κατηγορίας Α).

Την καλύτερη θέση για τους Έλληνες ξιφομάχους πήρε η Γεωργία Καλτσή στην σπάθη κατηγορίας Α, αφού ήρθε 9η, ανάμεσα σε 25 αθλητές. Μαζί της ήταν και η Καλλιόπη Λουφάκη που κατέλαβε την 23η θέση. Η Καλτσή πέρασε απευθείας στο ταμπλό των “16”, όπου αντιμετώπισε την Νάντια Ντόλοχ από την Ουκρανία και νίκησε με 15/11. Στους “8”, η Ελληνίδα ξιφομάχος γνώρισε την ήττα με 15/12, από την Ιταλίδα Ροζάνα Πασκίνο.

Την Πέμπτη (17/11), αγωνίστηκαν στο ξίφος μονομαχίας ανδρών κατηγορίας Α, οι Βασίλης Ντούνης, που πήρε την 24η θέση και Γεράσιμος Πυλαρινός για την 34η. Στους “64”, ο Ντούνης νίκησε τον Τζέικομπ Γιοχάν από την Πολωνία με 15/7, όμως στην συνέχεια ηττήθηκε από τον Ζαϊνουλαμπντέν Αλ-Μαντκχουρί από το Ιράκ με 15/3. Από την άλλη, ο Πυλαρινός γνώρισε την ήττα στους “64”, από τον Ουκρανό, Αντρί Ντεμκούκ.

Στο ξίφος μονομαχίας κατηγορίας Α γυναικών είχαμε μια συμμετοχή, με την Πέννυ Σκάρου, όπου κατέλαβε την 29η θέση. Στο ξίφος μονομαχίας κατηγορίας Β γυναικών, η Καλλιόπη Λουφάκη κατέλαβε την 19 θέση, ενώ η Γεωργία Καλτσή την 21η, αφού ηττήθηκαν στο ταμπλό των “32”, αμφότερες.

Την ίδια μέρα, ο Δημήτρης Ατζολιδάκης κατέλαβε την προτελευταία θέση στο ξίφος ασκήσεως κατηγορίας Β ανδρών. Μάλιστα, ο Έλληνας αθλητής, αγωνίστηκε την Παρασκευή (18/11) και στο ξίφος μονομαχία κατηγορίας Β ανδρών, όπου πλασαρίστηκε στην ίδια θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ