fbpx

Έγινε το τελικό συνέδριο του έργου Repower στο Σεράφειο (pics)

Έγινε το τελικό συνέδριο του έργου Repower στο Σεράφειο (pics)

Την Τετάρτη (16/11) πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Equal Society, το Τελικό Συνέδριο του έργου RePower στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, παρουσία του κ. Γεωργίου Σταμάτη, Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, της κ. Αικατερίνη ΔημητριάδουΓκαγκάκη, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, της κ. Μελίνα Δασκαλάκη, Προέδρου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, εκπροσώπων δομών φιλοξενίας προσφύγων και Αθλητικών Σωματείων ΑΜΕΑ, αλλά και αθλητών.

Το συνέδριο χαιρέτισε εκπροσωπώντας την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ο Α’ Αντιπρόεδρος της και Παραολυπιονίκης κ. Αθανάσιος Τσιβίλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αξίες που πρεσβεύει ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός και τον σημαντικό ρόλο που παίζει στην κοινωνική ένταξη και ενδυνάμωση ατόμων που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως πρόσφυγες με αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε το έργο, ενώ αναλύθηκαν οι δράσεις, τα αποτελέσματα και ο κοινωνικός του αντίκτυπος. Παρουσιάστηκε από τον Διευθυντή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Σάκη Κωστάρη η σημασία και αξία του Παραολυμπιακού Αθλητισμού ως ένα εργαλείο ενδυνάμωσης και προώθησης της κοινωνικής ένταξης.

Επίσης παρουσιάστηκαν από τον Επιστημονικό Συνεργάτη της ΕΠΕ κ. Βασίλη Καλύβα οι εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου με έμφαση τις επισκέψεις σε δομές φιλοξενίας προσφύγων, ενώ οι κοινές αθλητικές δράσεις Ελλήνων και Προσφύγων αθλητών με αναπηρία παρουσιάστηκαν από τον κ. Μιχάλη Νικόπουλο προπονητή του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ “Τυρταίος”, που φιλοξένησε πρόσφυγες με αναπηρία στα αθλητικά του προγράμματα. Ξεχωριστή στιγμή του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση της εμπειρίας των ίδιων των συμμετεχόντων στις δράσεις του έργου, όπου παρουσίασαν την εμπειρία τους ο Άλεξ Ταξιλδάρης Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων της ΕΠΕ, η κα Δήμητρα Παναγιωτάκη επικεφαλής της Δομής φιλοξενίας Προσφύγων Σερρών, ο Αχμέντ Ναντίμ Πρόσφυγας αθλητής με αναπηρία από το αθλητικό σωματείο “Αργονάυτες Βόλου” και ο Κωνσταντίνος Καραούζας Παραολυμπιονίκη κολύμβησης, που συμμετείχε ως εμψυχωτής με τις ομιλίες του σε δομές προσφύγων που πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις.

Ευελπιστούμε τα αποτελέσματα του έργου RePower να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά και να συμβάλλουν στην υλοποίηση ακόμη περισσότερων δράσεων σε αυτό το πεδίο. Κοινή υπόσχεση όλων μας να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τον αθλητισμό ως εργαλείο ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Το έργο RePower υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και εταίρο την Equal Society. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ