fbpx

Παγκόσμιο RS Venture Connect 2022: Όλα έτοιμα για την εκκίνηση – Με τον φακό της ICARUS Sports (vid-pics)

Παγκόσμιο RS Venture Connect 2022: Όλα έτοιμα για την εκκίνηση – Με τον φακό της ICARUS Sports (vid-pics)

Το Oman Sail καλοσωρίζει 39 ομάδες από 19 έθνη στο Barceló Mussanah Resort για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα RS Venture Connect 2022, την πρώτη αποκλειστικά παρα-ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Ομάν.

Τις επόμενες έξι ημέρες, οι ιστιοπλόοι τόσο στην para, όσο και στην ανοιχτή κατηγορία – συμπεριλαμβανομένης της ομάδας SailFree του Oman Sail – θα αγωνιστούν στο εξαιρετικά ευέλικτο σκάφος RS Venture Connect, πριν από έναν μεγάλο τελικό στις 27 Νοεμβρίου, που θα αποφασίσει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2022.

Έξι ομάδες δύο ατόμων θα εκπροσωπήσουν το Ομάν στην κατηγορία para. Χασάν Αλ Λαουάτι και Σάμι Αλ Σουλαΐμι, Σουλτάν Αλ Γουαχάιμπι και Αχμέντ Αλ Μπαλούσι, Αντίλ Αλ Σιγιάμπι και Νασέρ Αλ Ραχμπί, Μαλίκ Αλ Καρτούμπι και Γκάλια Αλ Τζαμπρί, Ραϊγιάν Αλ Μουτζαϊνί και Χάμεντ Αλ Σουμπχί, και Ζαχέρ Αλ Άτμπι και Αλί Αλ Γκασαΐνι.

Ο Φέρας Ασκούλ, Διευθυντής Έργου στο Oman Sail, δήλωσε: «Αυτή είναι μια πρωτιά για το Ομάν και μια πρωτιά για την περιοχή. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να καλωσορίσουμε τόσους πολλούς ταλαντούχους και αποφασισμένους ιστιοπλόους στο Barceló Mussanah Resort για μια εκδήλωση ορόσημο. Οι συνθήκες είναι ιδανικές για σπουδαία ιστιοπλοΐα και ανυπομονούμε να γράψουμε ιστορία εδώ μαζί. Οι ημέρες εξάσκησης έφεραν εξαιρετικές συνθήκες και εκπληκτική ιστιοπλοΐα, με ελαφρούς ανέμους που επέτρεπαν στους αθλητές να δείξουν την καλύτερη φόρμα τους. Ήδη έχουμε δει πόσο ταλαντούχοι είναι οι παρα-ιστιοπλόοι και αυτό υπόσχεται να είναι ένα απίστευτα κοντινό αλλά συναρπαστικό πρωτάθλημα. Ανυπομονούμε για σπουδαίους αγώνες αύριο και την ευκαιρία να δείξουμε τις δυνατότητες της ιστιοπλοΐας».

Ο Ντερμότ Μπιρκάλ, Γενικός Διευθυντής του Barceló Mussanah Resort, λέει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε τον πρώτο διαγωνισμό αλεξίπτωτου στο Ομάν στο Barceló Mussanah Resort. Το Oman Sail έχει κάνει εκπληκτική δουλειά με τους πρόσφατους αγώνες ιστιοπλοΐας στο Σουλτανάτο και είμαστε ευγνώμονες που είμαστε μέρος του συνεχιζόμενου ταξιδιού τους. Είναι μια πραγματική απόδειξη της αποφασιστικότητας και της ισχυρής θέλησης των ναυτικών, εμπνέοντας τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και τις έκτακτες συνθήκες για να επιδιώξουν τους στόχους τους στη ζωή καθώς ο κόσμος παρακολουθεί. Θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα RSS Venture Connect καλή τύχη και ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε στο Barceló Mussanah Resort ως τον προορισμό φιλοξενίας της επιλογής».

Ο Birchall συνεχίζει: «Το Σουλτανάτο του Ομάν είναι άφθονα ευλογημένο με γραφικά τοπία και μια πολιτιστικά εμπλουτισμένη κληρονομιά και έχει εξελιχθεί γρήγορα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Στο Barceló Mussanah Resort είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε τη συνεχή ενίσχυση των τομέων του τουρισμού και της φιλοξενίας στη χώρα».

Το επόμενο σκέλος του πανελλαδικού Φεστιβάλ Ιστιοπλοΐας του Ομάν ξεκινά επίσης αύριο στο Barceló Mussanah Resort, με επαγγελματίες εκπαιδευτές από το Ομάν Sail να προσφέρουν δωρεάν συνεδρίες για να δοκιμάσουν ιστιοπλοΐα, να δοκιμάσουν ιστιοσανίδα και να δοκιμάσουν kitesurfing, καθώς και το RS Venture Connect για άτομα με αναπηρίες. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης θα παρουσιαστεί επίσης μια παρουσίαση τοπικών ΜΜΕ και διοργανώθηκε μια εκδήλωση καθαρισμού παραλιών σε συνεργασία με την Be’ah για την προστασία του τοπικού περιβάλλοντος.

Σε μια κρίσιμη χρονιά για την παρα-ιστιοπλοΐα, όταν η απόφαση για το αν το άθλημα θα επανέλθει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες για το LA28, η World Sailing, το παγκόσμιο διοικητικό όργανο για το άθλημα, διοργάνωσε μια τριήμερη κλινική Para Sailing Development Program (PDP) πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος RS Venture Connect για την παροχή ουσιαστικής εκπαίδευσης για προπονητές και αξιωματούχους αγώνων.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ