fbpx

Αισιοδοξία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2028

Αισιοδοξία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2028

Ο διευθυντής της παγκόσμιας ομοσπονδίας τρίαθλου ΑμΕΑ, Έρικ Άνγκσταντ, επιμένει ότι υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για το άθλημα και την παρουσία του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ με το αγώνισμα της μεικτής σκυταλοδρομίας να κάνει ντεμπούτο στους τελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

 Το άθλημα έκανε το Ολυμπιακό του ντεμπούτο στη διοργάνωση του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας και ο αριθμός των αθλητών από τους 60 αναμένεται να διπλασιαστεί στους 120 για τη διοργάνωση του 2024 στο Παρίσι ενώ θα υπάρχουν 11 κατηγορίες.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την συνέχειά μας στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Όλα όσα συμβάλουν στη μείξη των φύλων είναι ιδιαίτερα ελκυστικά στη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και στο Παραολυμπιακό Κίνημα γενικότερα», είπε ο Ισπανός παράγοντας.

Το τρίαθλο ΑμΕΑ έχει περίπου 40 χώρες με μόνιμους εκπροσώπους ωστόσο ο Άνγκσταντ αναγνώρισε ότι κάποιες από αυτές έχουν πολύ μικρή βάση αθλητών οπότε υπάρχει μεγάλο περιθώριο εξέλιξης. «Έχουμε πολλά να κάνουμε στην Ασία, έχουμε πολλά να κάνουμε στην Αφρική, έχουμε πολλά να κάνουμε στη νότια Αμερική για παράδειγμα, οπότε υπάρχει πεδίο εξέλιξης, ακόμα και σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες που μπορεί να έχουν μόνο έναν ή δύο αθλητές».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ