fbpx

Στην Κρήτη θα κάνει αρχή το “TT4Heatlh Festival”

Στην Κρήτη θα κάνει αρχή το “TT4Heatlh Festival”

Το Ίδρυμα ITTF ανακοίνωσε τη δημιουργία του εναρκτήριου “TT4Heatlh Festival”, που αποτελεί μία επέκταση του ήδη επιτυχημένου Παγκόσμιου πρωταθλήματος Πάρκινσον.

Είναι απόφαση, που είχε παρθεί από καιρό, απλά γνωστοποιήθηκε ευρέως τώρα και σημαίνει ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν θα περιλαμβάνει από δω και μπρος μόνο τα άτομα με τη ασθένεια Πάρκινσον, αλλά και πάσχοντες από άλλες σοβαρές νευρολογικές νόσους. Η αρχή θα γίνει στη διοργάνωση, που ως γνωστόν, έχει αναλάβει η Ελλάδα για το 2023.

Μετά το τέλος του AGM ο Κώστας Παπαγεωργίου υπέγραψε μαζί με τον διευθυντή του Ιδρύματος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Λεάντρο Ολβέχτο “Letter of intent” (την επιστολή των στόχων) για το eventτου “World Table Tennis for Health Festival” τον Νοέμβριο του 2023 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια του 3ημέρου μάλιστα, έγιναν αρκετές αναφορές στη διοργάνωση γενικότερα, αλλά και στη χώρα μας ως επόμενη διοργανώτρια.

Η ΙTTF σημειώνει στο ρεπορτάζ: «Το Φεστιβάλ TT4Health θα παρουσιάσει τα οφέλη που έχει το πινγκ πονγκ σε αυτές τις κοινότητες και θα δείξει ότι σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα η τακτική εξάσκηση στο άθλημα βελτιώνει την κοινωνική, ψυχική και σωματική ευεξία όλων των παικτών. Συγκεκριμένα, το άθλημα έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε άτομα που επηρεάζονται από γνωστικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ, με τα κατάλληλα επίπεδα σωματικών και ψυχικών απαιτήσεων για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των εκφυλιστικών επιπτώσεων της κατάστασής τους.

Η πρώτη έκδοση του TT4Health Festival θα φιλοξενηθεί στο νησί της Κρήτης στη σκηνή του ήδη ανακοινωθέντος World Parkinson’s Championships του 2023».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ