fbpx

Διατήρησαν τα Παραολυμπιακά τους μετάλλια Χάκαμπι και Ερναντέζ

Διατήρησαν τα Παραολυμπιακά τους μετάλλια Χάκαμπι και Ερναντέζ

Μπρένα Χάκαμπι και Σεσίλ Ερναντέζ κρατούν στην κατοχή τους τα χρυσά μετάλλια που κέρδισαν στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου μετά την απόφαση της γερμανικής δικαιοσύνης.

 Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή ήθελε αρχικά την αφαίρεση των μεταλλίων από τις παραπάνω αθλήτριες αμφιβάλλοντας για το δίκαιο της συμμετοχής τους ωστόσο αποφάσισε να κάνει πίσω. Η Αμερικανίδα Χάκαμπι πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία LL2 του σνόουμπορντ στην Κίνα νωρίτερα φέτος ενώ η Γαλλίδα Ερναντέζ πήρε τον τίτλο στο σκι σνόουμνπορντ κρος με την Χάκαμπι σε εκείνο τον αγώνα να τερματίζει 3η.

 Οι 2 αθλήτριες είχαν πάρει μέρος και στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ το 2018 ωστόσο έμαθαν λίγο πριν τη διοργάνωση του Πεκίνου ότι η κατηγορία τους δεν θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα καθώς ήταν πολύ λίγες οι συμμετοχές. Η κατηγορία LL1 είναι για αθλητικές με σημαντική βλάβη στο ένα πόδι ενώ η LL2 είναι για εκείνους με βλάβη σε ένα ή και στα 2 πόδια με περιορισμένη δραστηριότητα στην κίνηση.

 Η Ερναντέζ πάσχει από πολλαπλή σκλήρωση ενώ η Χάκαμπι έχει χάσει το ένα της πόδι πάνω από το γόνατο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ