fbpx

Ταϊγανίδης για ανακοίνωση Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών: «Οι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο του Καπελλάκη είναι άστοχοι» (pic)

Ταϊγανίδης για ανακοίνωση Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών: «Οι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο του Καπελλάκη είναι άστοχοι» (pic)

Πριν λίγες μέρες είχε βγει μία ανακοίνωση κατά του προέδρου της ΕΠΕ, Γιώργου Καπελλάκη, από τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών, για την απόφαση να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συνδέσμου προπονητών.

Για το γεγονός πήρε θέση ο παραολυμπιονίκης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebοοk, παίρνοντας θέση, υπέρ του προέδρου της ΕΠΕ.

Συγκεκριμένα, είπε ότι οι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο του είναι άστοχοι, και δεν συμπίπτουν με την πραγματικότητα.

Ο Ταϊγανίδης στην ανάρτησή του ανέφερε τα εξής: «Η πλειονότητα των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών στον κόσμο, δηλώνουν δημόσια ότι τα επιτεύγματά τους σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλονται στην ποιότητα της σχέσης που έχουν χτίσει με τον/ την προπονητή/τρια τους. Οι επιτυχίες έρχονται μετά απο την προσπάθεια που κατέβαλλαν και οι δύο. Κανένας δεν το αμφισβητεί αυτό.

Όμως μερικές φορές κάποια πράγματα ξεφεύγουν, και παρεξηγούνται όταν έρχονται επιτυχίες και αναγνώριση. Για να γίνει κάποιος αθλητής-πρωταθλητής-Ολυμπιονικης-Παρά Ολυμπιονικης χρειάζεται να το θέλει πρωτα ο ίδιος αθλητής. Ο προπονητής θα του δείξει τον δρόμο. Θα πασχίσει μαζί του, όμως ο αθλητής στο τέλος είναι αυτός που θα δώσει το αποτέλεσμα. Ο τίτλος, ο οποιοσδήποτε τίτλος ανήκει στον αθλητή και μόνο και αυτό ισχύει σε όλο τον κόσμο. Ο τίτλος Ολυμπιονικης και Παρά Ολυμπιονικης ανήκει στον αθλητή. Ο προπονητής είναι προπονητης όλων των αθλητών είτε με τίτλο, είτε χωρίς τίτλο.

Τώρα όσο αφορά το παρακάτω κείμενο που αναρτώ, οι ενστάσεις μου που έχουν αναφερθεί και συζητηθεί με εναν προπονητη που εκτιμώ εδώ και 20 χρόνια και έχει προσφέρει την ζωή του στον Αθλητισμό είναι ότι ο τίτλος “Προπονητές παρά ολυμπιακών αθληματων” είναι λάθος. Είναι προπονητές αθλητών -Αθλητών με αναπηρία, γενικά προπονητές. Όπως είναι ο Ιακώβου (Πύρρος Δημας), όπως ο Πομασκι (Τεντόγλου) και πολλοί άλλοι.

Ο πρόεδρος της ΕΠΕ Γιώργος Καπελλάκης, χρυσός παρά Ολυμπιονικης 5 φορές στο άθλημα της κολύμβησης, ουδέποτε είχε θέμα με τους προπονητές, ειδικά όταν τους έχει υμνήσει πολλές φορές και γνωρίζοντας πως για να έρθουν όλες οι επιτυχίες χρειάζονται πάντα δύο… αθλητής και προπονητης. Όπως και έμπρακτα από την ημέρα της θητεία του στηρίζει τους αθλητές και προπονητές να πάνε σε αγώνες του εξωτερικού για να συμμετέχουν σε προκρίσεις για τους Παρά Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Θεωρώ ότι οι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο του είναι άστοχοι, και δεν συμπίπτουν με την πραγματικότητα.

Δεν έχω ακούσει από κανέναν αθλητή να βγαίνει δημόσια και να λέει ότι χωρίς εμένα ο (προπονητης μου θα ηταν ένα τίποτα, δεν έχω ακούσει από κανέναν αθλητή να βγαίνει και να λέει ότι έβγαλα τον προπονητή μου από το σπίτι). Αυτά είναι εκτός πραγματικότητας. Θεωρώ, οπως είπα και παραπάνω η επιτυχία έρχεται ύστερα από την προσπάθεια και των δύο. Ο τίτλος είναι λάθος. Και πιστευω ακράδαντα ότι στην επίλυση της μη έγκυρης ονομασίας “Παρά ολυμπιακών αθλημάτων” ο σύλλογος προπονητών θα είναι σημαντικός και θα δώσει μεγαλη βαρύτητα σε πολλά θέματα, μαζί με την Ελληνική Παρά ολυμπιακή έπιτροπη, μαζί με την Ομοσπονδία και με τον Σύλλογο Ελλήνων Παρά Ολυμπιονικων».

https://paraolympiakoi.apexsports.gr/2023/01/07/ksespa-kata-tou-proedrou-tis-epe-o-syndesmos-ellinon-paraolympionikon-pic/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ