fbpx

Καλύφθηκαν οι θέσεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών και ανδρών

Καλύφθηκαν οι θέσεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών και ανδρών

Η διεθνής ομοσπονδία μπάσκετ με αμαξίδιο έκανε γνωστές τις 12 γυναικείες και τις 16 ανδρικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στους άνδρες, η Βραζιλία, βρίσκεται στη λίστα όπως και η φιναλίστ του 2018 ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών και η κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου Αυστραλία. Η οικοδέσποινα ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα έχει παρουσία μαζί με την Ταϊλάνδη, το Ιράν, τη Νότια Κορέα και το Ιράκ για την Ασία ενώ οι ευρωπαϊκές παρουσίες θα είναι εκείνες από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία. Οι άλλες ομάδες είναι η Αργεντινή, ο Καναδάς και η Αίγυπτος.

 Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν να μην έχουν γυναικεία ομάδα όπως έκανε και το Ιράν που σημαίνει ότι τη θέση τους πήραν Ταϊλάνδη και Κίνα. Η Ολλανδία θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που πήρε το 2018 απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία που θα είναι επίσης παρούσα. Εκεί θα είναι και η κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου Γερμανία όπως και η Ισπανία για λογαριασμό της Ευρώπης.

 Αλγερία, Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι οι άλλες ομάδες στο Ντουμπάι στο τουρνουά που θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 20 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ