fbpx

Κοτσιάφτη, Νεσιάδης, Ιφιγένεια και Ζωή Κακαρέλη βραβεύτηκαν σε μια λαμπρή τελετή στη Ν. Ιωνία – Συγκίνησε η αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας Κωφών

Κοτσιάφτη, Νεσιάδης, Ιφιγένεια και Ζωή Κακαρέλη βραβεύτηκαν σε μια λαμπρή τελετή στη Ν. Ιωνία – Συγκίνησε η αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας Κωφών

Το απόγευμα του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου, σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση, η Δημοτική Παράταξη “αλλαγή για την Νέα Ιωνία” πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της στον ιστορικό κινηματογράφο «Αστέρα». Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, ενώ πάρα πολλοί παρακολούθησαν την τελετή από τον περιβάλλοντα χώρο του κινηματογράφου. 

Στην εν λόγω εκδήλωση, η «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» κι ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Χριστοδούλου τίμησαν τέσσερις διακεκριμένες προσωπικότητες υψηλού συμβολισμού για την πολυετή και σημαίνουσα προσφορά στο χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού. 

Ο δημοφιλής ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, η πρωταθλήτρια του TAE KWONDO στις μικρές ηλικίες Ιφιγένεια Κουμουδή, η παλιά δόξα της «Βασίλισσας» ΑΕΚ και Κυπελλούχος Ευρώπης το 1968 Νίκος Νεσιάδης καθώς κι η παγκόσμια πρωταθλήτρια, αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος Κωφών Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς δημιουργώντας όμορφες και συγκινητικές στιγμές.

Πρώτος άνοιξε το κύκλο των βραβεύσεων ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος που τον τιμούν στην πόλη που μεγάλωσε αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια και τις αναμνήσεις από τον Περισσό και τις παλιές γειτονιές της Νέας Ιωνίας. 

Ακολούθησε η μικρή πρωταθλήτρια του TAE KWONDO Ιφιγένεια Κουμουδή, η οποία έχει πρωτεύσει σε όλες τις κατηγορίες της ηλικίας της. Προπονήτρια της, η μητέρα της Ζωή Κακαρέλη, η οποία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια και προπονήτρια της Εθνικής ομάδας TAE KWONDO ΑΜΕΑ.

Η κύρια Κακαρέλη πήρε το λόγο κι αναφέρθηκε εκτενώς στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως προπονήτρια του αθλήματος, ενώ φρόντισε να αναφερθεί πως σπάνια οι δήμοι τιμούν τους αθλητές τους κι εξήρε την πρωτοβουλία της παράταξης του Βασίλη Χριστοδούλου.

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Νεσιάδης. Τον συγκίνησε το τραγούδι που έπαιξε κατά την υποδοχή του καθώς του θύμισε τις αξέχαστες στιγμές που έζησε με τα χρώματα της ΑΕΚ κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1968. Τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο Ελληνικής ομάδας. Φυσικά, δεν ξέχασε τους συμπαίκτες του κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον «Παγκόσμιο» Γιώργο Αμερικάνο.  

Τέλος, στην πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς, βραβεύτηκε ένα σπάνιο κορίτσι, αθλήτρια κόσμημα για όλη την Ελλάδα, μαχήτρια των παρκέ και της ζωής η Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη. Αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας Κωφών στο μπάσκετ, η οποία έχει κατακτήσει τα πάντα σε όλα τα επίπεδα.

Χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και μέλος της καλύτερης ομάδας ΑΜΕΑ για το 2022. Την βράβευση έκανε η Εριφύλη Κερίμη, μια καταπληκτική κοπέλα, η οποία είναι όλη της τη ζωή σε αμαξίδιο κι επιβιώνει με αξιοπρέπεια δίνοντας καθημερινά τη δική της μάχη στην πόλη της Νέας Ιωνίας. Η αίθουσα σείστηκε από το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού τιμώντας με τον τρόπο του τις δυο κοπέλες. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ