fbpx

Λος Άντζελες 2028: Συνεχίζουν να ελπίζουν αναρρίχηση και σέρφινγκ

Λος Άντζελες 2028: Συνεχίζουν να ελπίζουν αναρρίχηση και σέρφινγκ

Η Διεθνής Παραολυπιακή Επιτροπή επιβεβαίωσε τα 22 αθλήματα για τη διοργάνωση του 2028 στο Λος Άντζελες με την αθλητική αναρρίχηση και το σέρφινγκ να είναι μεταξύ εκείνων που συνεχίζουν να διεκδικούν την παρουσία τους στο πρόγραμμα.

 Από την αρχική λίστα δεν υπάρχουν αθλήματα που να έχουν προστεθεί από την στιγμή που το πρόγραμμα συμπεριέλαβε το μπάντμιντον και το ταεκβοντό στο Τόκιο, αντικαθιστώντας την ιστιοπλοϊα και το ποδόσφαιρο για αθλητές με εγκεφαλική παραλυσία.

 Για τη διοργάνωση του 2028 το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο καθώς 33 αθλήματα κατέθεσαν αίτημα για την προσθήκη τους στο πρόγραμμα. Η χειροπάλη, το ποδόσφαιρο για αθλητές με εγκεφαλική παραλυσία, γκολφ, καράτε, αθλητικός χορός, ποδόσφαιρο με αμαξίδιο, ιστιοπλοϊα, χάντμπολ με αμαξίδιο και μπιτς βόλεϊ κατέθεσαν αίτηση ωστόσο δεν κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση.

 Το αντίθετο συνέβη με την αθλητική αναρρίχηση και το σέρφινγκ, οι αιτήσεις των οποίων εντυπωσίασαν περισσότερο την οργανωτική επιτροπή η οποία σε περίπτωση που αποφασίσει να προσθέσει τα αθλήματα αυτά στο πρόγραμμά της θα το κάνει προς τα τέλη του έτους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ