fbpx

Παγκόσμιο: Στην 5η θέση της σπάθης Β’ ο Τριανταφύλλου στη Νιμ

Παγκόσμιο: Στην 5η θέση της σπάθης Β’ ο Τριανταφύλλου στη Νιμ

Στην 5η θέση έφτασε ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο, που διεξάγεται στη Νιμ της Γαλλίας.

Ο Έλληνας ξιφομάχος επικράτησε του Κινέζου Ζου, από τον οποίο είχε χάσει στην Πίζα, με 15/12 και πέρασε στα προημιτελικά της Σπάθης Β’, στη συνέχεια όμως έπεσε πάνω στο Γάλλο Μαξίμ και ηττήθηκε με 15/11, χάνοντας την ευκαιρία να μπει στην 4άδα.

Στη σπάθη Α’ ανδρών, ο Βασίλης Ντούνης, αν και αήττητος στα προκριματικά, ηττήθηκε στη συνέχεια από τον Πολωνό Ράφαλ Ζιόμεκ και έμεινε εκτός 16άδας (18ος) όπως και ο Γεράσιμος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος, που έμεινε στην 20η θέση.

Στις γυναίκες, στο ξίφος μονομαχίας Β’, η Γεωργία Καλτσή κατάφερε να περάσει στη 16άδα, αφήνοντας ελπίδες ότι μπορεί να καταφέρει κάτι καλό, πετυχαίνοντας τρεις νίκες στον προκριματικό.

Πήρε τη νίκη με ανατροπή στο τέλος, καθώς έχανε 14/12 από την Καναδή αντίπαλο της και τη νίκησε στα τελευταία 10’’, με 15/14.

Στη συνέχεια ηττήθηκε, εκ των ένα από τα φαβορί την Ιταλίδα Ροσάνα Πασκίνο (κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο) μετά από σκληρή μάχη με 15/13.

Η Κέλλυ Λουφάκη για λίγο θα μπορούσε να είχε νικήσει σε τρία παιχνίδια, αλλά δεν τα κατάφερε και πλέον κοιτά τον σημερινό αγώνα της στη σπάθη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ