fbpx

Para Table Tennis Open: “Χρυσή” η Μπουρνιά στην Τσεχία

Para Table Tennis Open: “Χρυσή” η Μπουρνιά στην Τσεχία

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Para Table Tennis Open στην Οστράβα της Τσεχίας κατέκτησε η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά, δίνοντας συνέχεια στις διακρίσεις της μετά την πρωτιά στο αντίστοιχο ITTF Fa 20 Para Open της Ιορδανίας πριν από τρεις εβδομάδες στην κλάση 1.

Η 16χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, παράλληλα με την κορυφή στην Τσεχία, εξασφάλισε και τη νέα βαθμολογική άνοδο της, μιας και τον επόμενο μήνα θα βρεθεί στο No 3 της παγκόσμιας κατάταξης της κλάσης 1. Στο πλάι της, για μία ακόμα φορά, ήταν η προπονήτριά της, Ελευθερία Νταουντάκη.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως στους συγκεκριμένους αγώνες η κλάση της συγχωνεύτηκε με την αμέσως επόμενη, δηλαδή έγινε κατηγορία 1-2 με μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής, όμως η Μπουρνιά δεν πτοήθηκε και έδειξε τον καλύτερο αγωνιστικό εαυτό της, ώστε να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο.

Αναφορικά με τους αγώνες της Μπουρνιά, στο πρώτο της παιχνίδι κέρδισε την Σέρβα Ζελγιάνα Ρίστις με 3-1 σετ (11-6, 8-11, 11-4, 11-4), ενώ στη 2η αγωνιστική δεν προέκυψαν δυσκολίες απέναντι στην Ολλανδέζα Ελίζαμπεθ Μαρία Μπόερς, επικρατώντας της με 3-0 σετ (11-3, 11-3, 11-5).

Στην 3η και τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο την επίσης Ολλανδέζα Φέμκε Κόμπεν, η οποία είχε επίσης δύο θετικά αποτελέσματα μέχρι εκείνη τη στιγμή, η Μπουρνιά προηγήθηκε με 2-0 σετ και δέχτηκε την ισοφάριση σε 2-2. Στο 5ο σετ όμως, ήταν πολύ σταθερή κι έφτασε στην τελική επικράτηση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ