fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας σε αμαξίδιο: Στις καλύτερες 16άδες και οι 4 Έλληνες ξιφομάχοι στη Βαρσοβία

Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας σε αμαξίδιο: Στις καλύτερες 16άδες και οι 4 Έλληνες ξιφομάχοι στη Βαρσοβία

Οι 4 Έλληνες ξιφομάχοι (2 άνδρες-2 γυναίκες) πέρασαν στις καλύτερες 16άδες του “2023 Wheelchair Fencing World Cup Warsaw”, που διεξάγεται στη Βαρσοβία.

Στη Σπάθη Β ο Πάνος Τριανταφύλλου, κατετάγη 11ος. Όντας 7ος στην Παγκόσμια κατάταξη δεν αγωνίστηκε στα προκριματικά. Στη φάση των 32 νίκησε τον Ισραηλινό πρωταθλητή Ράντα, στη συνέχεια όμως στους “16” ηττήθηκε από τον Κινέζο Κιν 15/10, με τον Κινέζο να ανεβαίνει τελικά στο βάθρο και την 3η θέση.

Στην ίδια θέση την 11η κατετάγη και ο Βασίλης Ντούνης, στη Σπάθη Α’, πέρασε αήττητος τα προκριματικά. Στη φάση των “32” επικράτησε του Κορεάτη Σιμ με 15-6, αλλά στη συνέχεια και στους “16” ηττήθηκε από τον Ούγγρο Όσβατ με 15-12, με τον Ούγγρο να κατακτά τελικά, το αργυρό μετάλλιο.

Κέλλυ Λουφάκη και Γεωργία Καλτσή, στη Σπάθη Β’ κατετάγησαν στη 13η και 15η θέση, αντίστοιχα και το Σάββατο (8/7) αγωνίζονται στο Ξίφος Μονομαχίας.

Και οι 4 Έλληνες πήραν από 8 πολύτιμους βαθμούς έκαστος, στην προσπάθεια που κάνουν για το στόχο τους, που είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ