fbpx

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ: Ρεκόρ αγώνων ο Μαλακόπουλος – 9ος ο Βέλτσης

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ: Ρεκόρ αγώνων ο Μαλακόπουλος – 9ος ο Βέλτσης

Στον τελικό του μήκους (Τ64) αγωνίστηκαν οι Στέλιος Μαλακόπουλος και Κωνσταντίνος Βέλτσης, που κατέκτησαν την 5η και την 9η θέση αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 6ης μέρας του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου Αμεα, που διεξάγεται στο Παρίσι.

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος, αν και άρχισε άσχημα με δύο άκυρα άλματα, στο 3ο κατάφερε και έφθασε στα 6.60μ., που τον έφεραν στην 5η θέση και του έδωσε το δικαίωμα να συνεχίσει και τα υπόλοιπα άλματα.

Η 4η προσπάθειά του ήταν και η καλύτερη, μεε άλμα στα 6.89μ. (-0,3), και κατέρριψε το δικό του 6.73μ., που είχε από το 2019 στο Ντουμπάι, στην κατηγορία του Τ62. Λόγω τραυματισμού αποσύρθηκε και δεν επιχείρησε το 6ο του άλμα, χωρίς ωστόσο ο τραυματισμός του να είναι σοβαρός.

Ο Κωνσταντίνος Βέλτσης στον ίδιο τελικό έμεινε στην 9η θέση με καλύτερη προσπάθεια αυτή στα 6.25μ. και για λίγους πόντους (ο 8ος Γερμανός Νοα Μποντελίερ πήδηξε 6.48μ.) έχασε την 8άδα και δεν μπόρεσε να επιχειρήσει και τα υπόλοιπα τρία άλματα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός παραολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στην κατηγορία με 8.62μ και πρωταθλητής Ευρώπης, Μάρκους Ρεμ, με άλμα στα 8.49μ, κάνοντας νέο ρεκόρ αγώνων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ