fbpx

Γκαβέλας: «Ήταν στόχος το παγκόσμιο και το ρεκόρ αγώνων»

Γκαβέλας: «Ήταν στόχος το παγκόσμιο και το ρεκόρ αγώνων»

Με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές του επέστρεψε στην Ελλάδα ο Νάσος Γκαβέλας, που το κατέκτησε στο αγώνισμα των 100μ. (Τ11) του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ με οδηγό τον Δημήτρη Χρυσάφη, και συνόδευσαν την πρωτιά τους με ρεκόρ αγώνων (10:93), πλησιάζοντας κατά πολύ το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (10:82), που είχε πετύχει στο Τόκιο.

Ο αθλητής του Νέστορα Κολοβού, με την επιστροφή του στην Αθήνα μίλησε στην ΕΑΟΜ για το ρεκόρ, την αλλαγή του οδηγού του στη μέση της χρονιάς, για την επίδοσή του, αλλά και για τον επόμενο στόχο του:

«Ήταν στόχος το παγκόσμιο, για τη φετινή χρονιά, γιατί ήταν σημαντικό για την πρόκριση του χρόνου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Όλη η χρονιά ήταν σχεδιασμένη γι’ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Φυσικά ο κύριος στόχος είναι για του χρόνου οι Παραολυμπιακοί, αλλά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που είναι πριν. Για φέτος όμως ήταν η διοργάνωση στο Παρίσι».

Για το 10.93, είπε: «Το θέλαμε εξαρχής το ρεκόρ αγώνων γενικά κυνηγούσαμε και την επίδοση. Το σημαντικότερο όμως σε αυτούς τους αγώνες είναι το μετάλλιο και όχι τόσο η επίδοση. Η επίδοση έρχεται από μόνη της».

Για την αλλαγή του οδηγού και αν επηρεάστηκε από αυτήν, είπε: «Όχι δουλεύεις πάνω σε αυτό. Με σκληρή δουλειά όλα γίνονται. Έγινε ό,τι και πριν. Ήταν δύσκολο γιατί συνέβη στη μέση της χρονιάς, αλλά όλα καλά».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ