fbpx

Παγκόσμιο Παρά Κολύμβησης: Χρυσό μετάλλιο ο Τσαπατάκης, 4ος τελικά, μετά από ένσταση, ο Κωστάκης

Παγκόσμιο Παρά Κολύμβησης: Χρυσό μετάλλιο ο Τσαπατάκης, 4ος τελικά, μετά από ένσταση, ο Κωστάκης

Το χρυσό μετάλλιο του Αντώνη Τσαπατάκη ήταν η καλύτερη στιγμή για την ελληνική αποστολή στην πρώτη ημέρα του 11ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Παρά-Κολύμβησης, που διεξάγεται στο Μάντσεστερ. Αναδείχτηκε νικητής στα 100μ. πρόσθιο SB4 και ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ανάλογη επιτυχία του στον θεσμό.

Εξαιρετικός ήταν και ο Γιάννης Κωστάκης στα 50μ. πρόσθιο  SB2. Ενώ όμως, υπολογίστηκε αρχικά στην 3η θέση, τελικά έχασε το μετάλλιο και κατετάγη 4ος  χάλκινο, διότι έκανε ένσταση ο Τρόνκο Σάντσεζ. Ο Μεξικανός είχε ακυρωθεί στην κούρσα. αλλά αργότερα την κέρδισε, με αποτέλεσμα ο Κωστάκης να υποχωρήσει στην 4η θέση, με τον Μεξικανό να είναι 2ος και τον Ιταλό Μαριλιάνο 3ος. 

Αναφορικά με τον Τσαπατάκη επανέλαβε στα 100μ. πρόσθιο την περυσινή του επιτυχία στη Μαδέιρα. Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης τερμάτισε σε 1:39.53 και αν και γύρισε δεύτερος στο πρώτο 50άρι, κατάφερε και με δυνατό φίνις κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο, για την ελληνική αποστολή. Ο Τσαπατάκης είχε προκριθεί από τα πρωινά προκριματικά με τον καλύτερο χρόνο 1:36.51 και μόλις πριν λίγο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Ντράπκιν με 1:40.83 και το χάλκινο ο Νίκολας Ριβέρο, από την Αργεντινή, που τερμάτισε σε 1:46.08.

Νωρίτερα είχε κολυμπήσει πρώτος για τα ελληνικά χρώματα ο Κωστάκης. Κολύμπησε στον απογευματινό τελικό των 50μ. πρόσθιο SB2 σε 1:07.43  και τερμάτισε στην 3η θέση.

Ο Γιάννης Κωστάκης στα πρωινά προκριματικά του αγωνίσματος προκρίθηκε με τον 3ο  χρόνο 1:06.68 και το απόγευμα το μετουσίωσε σε μετάλλιο.
Το χρυσό κατέκτησε ο  Μεξικανός Αρνούλφο Καστορένα με 57. 76 και το αργυρό ο Ιταλός Εμμανουέλε Μαριλιάνο με 1:07.06.

Την Τρίτη 01/08 μπαίνει και ο Σφαλτός στη «μάχη»

Δεύτερη ημέρα των αγώνων την Τρίτη 01/08 και στη «μάχη» του Παγκόσμιου πρωταθλήματος και ο Γιώργος Σφαλτός. Αγωνίζεται στις 11:36 στα προκριματικά των 100μ. ελεύθερο S6 και κολυμπάει στη 2η προκριματική σειρά.
Λίγο νωρίτερα (11:26) ο Γιάννης Κωστάκης θα «πέσει» στο δεύτερο αγώνισμά του τα 150μ. μικτή ατομική, στη 2η προκριματική σειρά, στον 4ο διάδρομο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ