fbpx

Ευρωπαϊκό Παρά-Αθλημάτων: Στον τελικό ο Πολυχρονίδης – Για το χάλκινο οι Ντέντα, Μέτζου και Σουλάνης

Ευρωπαϊκό Παρά-Αθλημάτων: Στον τελικό ο Πολυχρονίδης – Για το χάλκινο οι Ντέντα, Μέτζου και Σουλάνης

Ένα χρυσό και τρία χάλκινα μετάλλια διεκδικούν τέσσερις Έλληνες/Ελληνίδες αθλητές/αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Αθλημάτων, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, ανεβάζοντας πολύ υψηλά τον πήχη της ελληνικής αποστολής για διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, στον τελικό της BC3 προκρίθηκε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, έχοντας για ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη, καθώς νίκησε με 8-0 τον Πολωνό Ιζκρίσκι και συνεχίζει αήττητος. Στον αγώνα της 4άδας επικράτησε με άνεση του Ισπανού Βαφίτ Μπούσεριτ με 14-0 και δείχνει έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Στην ίδια κατηγορία των γυναικών, πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η Άννα Ντέντα, με ramp operator την Χριστίνα Ντέντα, αλλά έχασε τον τελικό στις λεπτομέρειες από την Γαλλίδα, Σόνια Εκέλ, που είναι στο No. 2 της ευρωπαϊκής κατάταξης, η οποία πήρε τον τρίτο και κρίσιμο πόντο της, αλλά και το παιχνίδι, με τελικό σκορ, 5-4.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα διεκδικήσει την 3η θέση κόντρα στη Σουηδή, Μαρία Μπέρστρομ, ενώ αύριο στην κατηγορία BC3 θα αγωνιστούν και τα ζευγάρια με τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, αρχικά με τους Τσέχους, στη συνέχεια με τους Άγγλους και τέλος με τους Γάλλους, στους αγώνες των ομίλων.

Παράλληλα, το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει αύριο Σάββατο (12/8) και ο Παναγιώτης Σουλάνης, στην κατηγορία του BC1, καθώς ηττήθηκε στον ημιτελικό από τον Άγγλο Παραολυμπιονίκη, Ντέιβιντ Σμιθ με 4-3, μετά από καταπληκτική εμφάνιση. Στον προημιτελικό είχε επικρατήσει του Ιρλανδού Πατρίκ Μοράν με 8-0.

Τέλος, μία ακόμα θέση στο βάθροι θα διεκδικήσει η Χρυσή Μόρφη Μέτζου, που θα αγωνιστεί στην BC4 των γυναικών. Η Μέτζου γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες στο πλαίσιο του ημιτελικού από την Ουγγαρέζα Αλεξάνδρα Σάμπο με 4-3. Στον προημιτελικό η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε επικρατήσει, μετά από πολύ καλή εμφάνιση, της Γερμανίδας Αννίτας Ραγκαβαν με 3-2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ