fbpx

Παγκόσμιο Πάρκινσον: Το Ίδρυμα ITTF παρουσιάζει τα οφέλη του πινγκ πονγκ σε άτομα με Πάρκινσον

Παγκόσμιο Πάρκινσον: Το Ίδρυμα ITTF παρουσιάζει τα οφέλη του πινγκ πονγκ σε άτομα με Πάρκινσον

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με Πάρκινσον, που θα διεξαχθεί στην Κρήτη από τη 1 έως τις 5 Νοεμβρίου 2023, θα βρίσκεται το Ίδρυμα της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (ITTF).

Το μεγάλο event, που θα γίνει στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου, πρόκειται, ως γνωστόν, να περιλαμβάνει και αγώνες για άτομα με άλλες νευρολογικές νόσους, γι’ αυτό προβάλλεται σαν Table Tennis for Health Festival. 

To ITTF Foundation λοιπόν, δίνει περισσότερα στοιχεία προς υποψήφιους συμμετέχοντες και τονίζοντας τη βοήθεια, που προσφέρει το πινγκ πονγκ σε άτομα με βαριές νευρολογικές ασθένειες, ουσιαστικά ζητά πρωτοβουλίες ώστε να έχει η διοργάνωση μεγαλύτερη απήχηση.

Η ανακοίνωση του Ιδρύματος κοινοποιήθηκε από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ομοσπονδία με τον τίτλο: “World Parkinson’s Table Tennis Championships and Table Tennis for Health Initiatives” και αναφέρει τα εξής. «Παράλληλα με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάρκινσον, απευθύνουμε θερμή πρόσκληση εκ μέρους του Ιδρύματος ITTF να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες διοργάνωσης δραστηριοτήτων “Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για την Υγεία”, με επίκεντρο τα άτομα που πάσχουν από νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Πέρα από την εξυπηρέτηση του ηλικιωμένου πληθυσμού, η επιτραπέζια αντισφαίριση υπόσχεται αξιοσημείωτες προοπτικές για όσους παλεύουν με παθήσεις, όπως η νόσος του Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ, η σκλήρυνση κατά πλάκας και η άνοια.

Οφέλη από την ενασχόληση με την επιτραπέζια αντισφαίριση για τα άτομα με νόσο του Πάρκινσον:

Ενισχυμένη σωματική και γνωστική λειτουργία: Η τακτική συμμετοχή στην επιτραπέζια αντισφαίριση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ισορροπία, τον συντονισμό χεριού-ματιού, την εστίαση, τη μνήμη και την αίσθηση ρυθμικής ηρεμίας.

Ολιστική ευεξία: Η ενασχόληση με την επιτραπέζια αντισφαίριση προάγει τη σωματική κίνηση, τη γνωστική χαλάρωση και την κοινωνική αλληλεπίδραση, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της ευεξίας.

Άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη: Ακόμη και μια σύντομη συνεδρία πινγκ πονγκ διάρκειας 15-20 λεπτών μπορεί να αποφέρει αξιοσημείωτες βελτιώσεις, όπως μειωμένη δυσκαμψία, συντομότερες περιόδους “off”, παρατεταμένες περιόδους “on” και μειωμένη απογοήτευση.

Διαρκής θετικός αντίκτυπος: Οι θετικές επιδράσεις μιας μόνο συνεδρίας μπορούν να παραταθούν για αρκετές ημέρες, υπογραμμίζοντας τα διαρκή οφέλη της τακτικής συμμετοχής.

Σας ενθαρρύνουμε να εξερευνήσετε τις αμέτρητες δυνατότητες, που παρουσιάζει η επιτραπέζια αντισφαίριση στη βελτίωση της ζωής των ατόμων που πάσχουν από νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Αγκαλιάζοντας πρωτοβουλίες όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για τη νόσο Πάρκινσον και τις δραστηριότητες “Επιτραπέζια Αντισφαίριση για την Υγεία”, μπορούμε να συμβάλουμε συλλογικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής πολλών».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ