fbpx

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α.Με.Α.: Πέρασαν στο ταμπλό των «16» Χατζηκυριάκος και Μουχθής

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α.Με.Α.: Πέρασαν στο ταμπλό των «16» Χατζηκυριάκος και Μουχθής

Ενθαρρυντικά, στην προσπάθεια για κάποια διάκριση, ήταν τα νέα για την ελληνική αποστολή και στη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με αναπηρίες (05/09).

Ο Μάριος Χατζηκυριάκος και ο Γιώργος Μουχθής συνέχισαν νικηφόρα τους αγώνες τους στο Σέφιλντ της Αγγλίας και προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό της κλάσης 6 των ορθίων. Μετά τις χτεσινές (04/09) ήττες στην πρεμιέρα από τους επικεφαλής των ομίλων τους έδωσαν τα καθοριστικά παιχνίδια για τη 2η θέση και πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο. Τα νοκ άουτ αρχίζουν αύριο Τετάρτη 06/09 και οι δευτεραθλητές Ευρώπης του ομαδικού της κατηγορίας το 2019 τα δίνουν όλα για να πετύχουν υψηλό πλασάρισμα. Από κει και πέρα η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά, που άρχισε με νίκη χτες και είχε ρεπό σήμερα, συνεχίζει, επίσης την Τετάρτη, την προσπάθειά της για την κατάκτηση μεταλλίου στην κλάση 2 των αθλητριών σε αμαξίδιο. Ο Γρηγόρης Χρυσικός στην κλάση 1 των ανδρών και η Ειρήνη Δρακωνάκη στην κλάση 6 των γυναικών ολοκλήρωσαν χωρίς νίκη τα παιχνίδια τους στα γκρουπ και αποκόμισαν πολύτιμη εμπειρία. Αρχηγός αποστολής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι η ομοσπονδιακή προπονήτρια της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. Ελευθερία Νταουντάκη.

Στην κλάση 6 των όρθιων ανδρών τα συνολικά 6 γκρουπ τέλειωσαν σε δύο μέρες και ανέδειξαν 12 προκριθέντες για το κυρίως ταμπλό. Στο 1ο γκρουπ ο Μουχθής (νούμερο 21 στον κόσμο) κατάφερε τη νίκη, που του αρκούσε για τη 2η θέση και την πρόκριση. Παρουσιάστηκε πολύ δυνατός απέναντι στον Γερμανό Μπένεντικτ Μίλερ (Νο 35) και επικράτησε στα τρία σετ (11-2, 11-9, 11-8).

Ο Χατζηκυριάκος (Νο 17) πέρασε επίσης ως 2ος από το 3ο γκρουπ. Τη Δευτέρα είχε χάσει από τον Ισπανό επικεφαλής Αλβάρο Βαλέρα ύστερα από τρία «γεμάτα» σετ και σήμερα ήταν εξαιρετικός στα πιο κρίσιμα σημεία του δύσκολου αγώνα με τον Πολωνό Πιοτρ Μαντούρζ (Νο 27). Έχασε το 1ο σετ στην παράταση και πήρε τα επόμενα μαζί με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση (11-13, 11-7, 11-9, 12-10).

Ακολούθησε η κλήρωση για τα αυριανά ματς. Ο Μουχθής συναντά στις 13:45 ώρα Ελλάδας (δύο ώρες πίσω είναι η αγγλική πόλη) τον Ρουμάνο Μπόμπι Σίμιον στο τραπέζι 9 κι αν νικήσει τότε στα προημιτελικά θ’ αντιμετωπίσει (επίσης την Τετάρτη) το 2ο φαβορί, τον Ιταλό Ματέο Παρενζάν.

Ο Χατζηκυριάκος αναμετριέται την ίδια ώρα στο τραπέζι 6 με τον Βόσνιο Χάρις Εμίνοβιτς. Αν περάσει στην 8άδα θα βρει μπροστά του το 1ο φαβορί, τον Δανό Πέτερ Ροζενμάιερ, που χτες στο γκρουπ είχε κοντραριστεί με τον Μουχθή.

Στην κλάση 1 των ανδρών σε αμαξίδιο ολοκληρώθηκαν τα 3 γκρουπ. Ο Χρυσικός (νούμερο 22 στην παγκόσμια κατάταξη αυτόν τον μήνα) αγωνίστηκε στο 2ο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια με την 4η θέση. Χτες στην πρεμιέρα είχε χάσει από τον Βρετανό επικεφαλής Τόμας Μάθιους και σήμερα υπέστη δύο ακόμα ήττες. Το μεσημέρι από τον Ούγγρο Άνταμ Ουρλάουμπερ (Νο 28) με 3-0 σετ (7-11, 2-11, 3-11) και το βράδυ από τον Φιλανδό Τίμο Νάτουνεν (Νο 11) με το ίδιο σκορ (3-11, 3-11, 4-11). Ο Χρυσικός έκανε καλή προσπάθεια και δοκίμασε τις δυνάμεις του σε πολύ δύσκολους αγώνες.

Στην κλάση 2 των γυναικών ο ενιαίος όμιλος των πέντε αθλητριών προχώρησε σήμερα με τη 2η αγωνιστική. Η Μπουρνιά έκανε το ρεπό της, αλλά η αυριανή μέρα θα είναι η πιο κρίσιμη στον στόχο του μεταλλίου. Αυτό διότι η πρωταθλήτριά μας, που έχει 2 βαθμούς με 1 νίκη, θα δώσει δύο αγώνες.

Στις 14:30 δική μας ώρα αντιμετωπίζει την Ιταλίδα Γκιάδα Ρόσι (τραπέζι 4) και στις 20:45 στο ίδιο τραπέζι τη Σέρβα Άνα Πρβούλοβιτς (επίσης άρχισε με νίκη σήμερα). Η Ρόσι, 1ο φαβορί της κατηγορίας άρχισε σήμερα με νίκη την πορεία της, ενώ η Πρβούλοβιτς προπορεύεται με 2 νίκες και 4 βαθμούς. Η 17χρονη διεθνής μας ξεκίνησε τη Δευτέρα 04/09 με σπουδαία εμφάνιση και νίκη απέναντι στη Γαλλίδα Ισαμπέλ Λαφαγιέ (Νο 8 στον κόσμο) και δείχνει ότι έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε νέο μετάλλιο μετά την 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας τον Νοέμβριο του 2022 (στην κλάση 1 τότε).

Στην κλάση 6 των ορθίων γυναικών η Δρακωνάκη αποκλείστηκε φυσιολογικά με την 4η θέση στο 2ο γκρουπ. Γνώρισε τρεις ήττες με 3-0 σετ, όμως το ουσιαστικό είναι ότι απόλαυσε τους αγώνες και την πολύτιμη εμπειρία σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Η διεθνής μας (νούμερο 23 στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας) ολοκλήρωσε την αγωνιστική παρουσία της στο Σέφιλντ χάνοντας από τη Στέφανι Γκρέμπε (1-11, 2-11, 1-11). Η Γερμανίδα, ήταν επικεφαλής ως νούμερο 2 του κόσμου, αλλά πήρε τη 2η θέση πίσω από την Πολωνή Καταρζίνα Μάρσαλ (Νο 4). Τρίτη κατετάγη η Σουηδέζα Κάισα Στάντλερ. Η Δρακωνάκη είχε στο κοουτσάρισμα την προσωπική της προπονήτρια Ανίτα Χατσατριάν.

Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται στο ίντερνετ. Στο λινκ https://www.youtube.com/@ITTFWorld/streams μπορείτε να βρίσκετε καθημερινά όλα τα streaming channels από τα 12 τραπέζια στο κανάλι της ITTF στο youtube.

Στη διεύθυνση https://www.ittf.com/tournament/5484/2023-ittf-european-para-table-tennis-championships/#information είναι η ιστοσελίδα των αγώνων με όλες τις πληροφορίες.

Στο λινκ ITTF European Para Championships 2023 – Results παρέχεται και live scoring από τους αγώνες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ