fbpx

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Με νίκη η Μπουρνιά μπαίνει στα μετάλλια-Στους «16» έμειναν Μουχθής και Χατζηκυριάκος

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Με νίκη η Μπουρνιά μπαίνει στα μετάλλια-Στους «16» έμειναν Μουχθής και Χατζηκυριάκος

Στους «16» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παρά-Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, του Σέφιλντ, έμειναν οι Μουχθής και Χατζηκυριάκος, καθώς δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση, στην 8άδα.

Ο Γιώργος Μουχθής δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ρουμάνο Μπόμπι Σιμιόν, αν και το «πάλεψε» καθώς ο αγώνας κρίθηκε στα πέντε games, με τον Ρουμάνο να φθάνει στο 3-2 σετ και τη νίκη. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το πρώτο game με 11-8, έχασε το δεύτερο με 12-10, επικράτησε «καθαρά» στο 3ο με 11-4, αλλά ο Ρουμάνος έκανε την ανατροπή και αρχικά ισοφάρισε παίρνοντας το 4ο game με 11-3 και το 5ο και τελευταίο με 11-5, για να φθάσει στο τελικό 3-2 στα σετ και τη νίκη.

Την ίδια ώρα ο Μάριος Χατζηκυριάκος, αγωνιζόταν με αντίπαλο τον Χάρις Ενίμοβιτς από τη Βοζνία-Ερζεγοβίνη και τελικά ηττήθηκε με 3-1 σετ και δεν μπόρεσε να προχωρήσει στην 8άδα. Έχασε τα δύο πρώτα games 11-8 και 11-7, αντίστοιχα. Ο Χατζηκυριάκος βρήκε «απάντηση» και πήρε το 3ο με 11-5, αλλά ο Ενίμοβιτς πήρε τελικά το τελευταίο game με 11-7 και έφθασε στο 3-1 και τη νίκη.

Η Ευανθία Μπουρνιά μετά από συγκλονιστικό αγώνα, κατάφερε και πήρε ένα game από τη No 2 της παγκόσμιας κατάταξης Ιταλίδα Γκιάντα Ρόσσι. Έχασε το πρώτο και το δεύτερο game, με 11-7 και 11-5 αντίστοιχα, αλλά πήρε το τρίτο με 11-9 και δυσκόλεψε την Ιταλίδα καθώς το 4ο και τελευταίο game έφθασε στο 12-10, με τη Ρόσσι, να επικρατεί με 3-1 σετ.

Η 16χρονη Ελληνίδα, στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας (ολοκληρώθηκε λίγο πριν ώρα Ελλάδος) κόντρα στην Άνα Πρβίλοβιτς, από τη Σερβία (Νο7, στον κόσμο) πήγε να κάνει την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Πρβίλοβιτς πήρε τα δύο πρώτα games με 11-8 και 11-9, αντίστοιχα, αλλά η Μπουρνιά μπήκε δυνατά στο 3ο και το πήρε με 11-5.

Το ίδιο δυναμικά μπήκε και στο 4ο, προηγήθηκε και με 7-3, αλλά η Πρβίλοβιτς κατάφερε και ισοφάρισε και τελικά πήρε το game με 12-10 και το παιχνίδι με 3-1 σετ. Με νίκη αύριο (7/9, 12:45, ώρα Ελλάδος) επί της Ολλανδής Φέμκε Κόμπεν, η Μπουρνιά θα καταφέρει να μπει στα μετάλλια, που θα είναι σημαντική επιτυχία, μετά την επαναξιολόγηση της, που την έφερε στην κλάση 2, με νέες αντιπάλους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ