fbpx

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Το χάλκινο μετάλλιο στην κλάση 2 η Μπουρνιά

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Το χάλκινο μετάλλιο στην κλάση 2 η Μπουρνιά

Η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στα άτομα με αναπηρίες απολαμβάνουν μία ακόμα μεγάλη διεθνή διάκριση. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που γίνεται στο Σέφιλντ της Αγγλίας, η νεαρή πρωταθλήτρια της κλάσης 2 σε αμαξίδιο επικράτησε σήμερα 07/09 στον καθοριστικό αγώνα του ενιαίου ομίλου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Είχε δυνατή αναμέτρηση με τη Φέμκε Κόμπεν από την Ολλανδία και με εξαιρετική εμφάνιση στα πιο κρίσιμα σημεία πήρε την πολυπόθητη νίκη με 3-2 σετ. Χαρακτηριστικό και της ψυχολογικής της δύναμης είναι ότι αντέδρασε πολύ καλά στη διπλή ισοφάριση και γενικά πήρε με διαφορά και τα τρία δικά της σετ!   

Η Μπουρνιά προσθέτει αυτή την επιτυχία στο χάλκινο μετάλλιο, που είχε πάρει στην κλάση 1 των γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Νοέμβριο του 2022.  Κι έχει ξεχωριστή βαρύτητα το νέο μετάλλιο διότι μετά την επαναξιολόγηση της στο Σέφιλντ,  που την έφερε στην κλάση 2, συνάντησε νέες αντιπάλους. Τα σετ 11-4, 9-11, 11-3, 9-11 και 11-2.

Τα διπλά ακολουθούν από αύριο στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού. Στο διπλό όρθιων ανδρών MD14 παίρνουν μέρος ο Μάριος Χατζηκυριάκος και ο Γιώργος Μουχθής και στο διπλό μικτό αθλητών σε αμαξίδιο XD 4 ο Γρηγόρης Χρυσικός με την Μπουρνιά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ