fbpx

Παγκόσμιο Ξιφασκίας με Αμαξίδιο: Στην 5η θέση ο Τριανταφύλλου, 11ος ο Ντούνης

Παγκόσμιο Ξιφασκίας με Αμαξίδιο: Στην 5η θέση ο Τριανταφύλλου, 11ος ο Ντούνης

Ο Παναγιώτη Τριανταφύλλου κατέκτησε την 5η θέση, στη Σπάθη Β΄ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, που διεξάγεται στην Τέρνι της Ιταλίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε αήττητος έως τα προημιτελικά, επικρατώντας αρχικά του Γερμανού Τιμ Βιντμάγιερ με 15/1. Στη φάση των “16” αντιμετώπισε τον Γάλλο Λωράν Βαντόν και νίκησε με 15/6. Στα προημιτελικά επικράτησε του Πολωνού Μίκαλ Νταμπρόφσκι με 15/11, αλλά έχασε από τον ίδιο με 15/9.

Στην 11η θέση τερμάτισε ο Βασίλης Ντούνης, στη Σπάθη Α’, των ανδρών. Ο Έλληνας ξιφομάχος νίκησε στη φάση των “32” τον Ιάπωνα Ναόκι Γιάζου με 15/9. Στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Ιταλό Εντοάρντο Τζιορντάν με 15/9, τον Κινέζο Παραολυμπιονίκη του Τόκιο, Λι Χάο με 15/5, αλλά επικράτησε του Ταϊλανδού Μπονσίρι Σανιτμουάνβαι, με 15/7 και έφθασε στην 11η θέση.

Η Γεωργία Καλτσή και η Κέλλυ Λουφάκη στο ξίφος μονομαχίας ηττήθηκαν από τη Βρετανή Τζάστιν Μουρ με 15/13 και την Κορεάτισσα Τσο Χάι 15/2, αντίστοιχα και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στο αγώνισμα.

Οι δύο Ελληνίδες όμως βρίσκονται ψηλά στη ranking list της Σπάθης Β΄ με την Καλτσή να βρίσκεται στη 15η θέση και η Λουφάκη στη 16η, αντίστοιχα αφήνοντας πίσω τους μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ