fbpx

Το Παριζιάνικο σχέδιο

Το Παριζιάνικο σχέδιο

Οι άνθρωποι της Παρί έχουν αρκετές καινοτόμες ιδέες κατά νου, εφ’ οσον αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα

Η είσοδος μιας ομάδας που θα εδρεύει στο κοσμοπολίτικο Παρίσι πολύ λογικά αντιμετωπίζεται με θέρμη από την Ευρωλίγκα. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό αν λάβει υπόψη κανείς μερικά δεδομένα που θα περιλαμβάνονται στον φάκελο τη υποψηφιότητας των Γάλλων.

Η Adidas Arena

Το πρώτο έχει να κάνει με την υπό ανέγερση Adidas Arena. Το χωρητικότητας 8.000 θέσεων γήπεδο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2024 και να χρησιμοποιηθεί από εκείνο το σημείο κι έπειτα. Θα ανήκει στην πόλη του Παρισιού, αλλά έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία για τα δικαιώματα του ονόματος του με την γνωστή αθλητική εταιρία. Μάλιστα η Adidas διαφημίζεται και στην νυν έδρα της Paris, το Halle Georges Carpentier, που αποτελεί μια από τις πιο… περίεργες έδρες των Ευρωπαϊκών παρκέ.

Ο λόγος είναι πως πρόκειται για αθλητικό πολυχώρο, που χρησιμοποιείται για όλα τα γνωστά ομαδικά αθλήματα, αλλά ακόμα και για ατομικά όπως το πινγκ πονγκ ή ακόμα και το μπάντμιντον! Όταν μετατρέπεται σε γήπεδο μπάσκετ, έχει σε όλες τις πλευρές του πτυσσόμενες εξέδρες. Μάλιστα η απόσταση ανάμεσα στις δύο κεντρικές και το παρκέ είναι πολύ μεγάλη και η ατμόσφαιρα θυμίζει περισσότερο… πατινάζ παρά μπάσκετ.

Βέβαια, η Παρί έχει εισαγάγει διάφορους εμπορικούς νεοτερισμούς, όπως για παράδειγμα την γωνία της Marriott. H πιο γνωστή και ισχυρή αλυσίδα ξενοδοχείων στον κόσμο, αποτελεί έναν από τους χορηγούς της ομάδας και σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, κάποιοι τυχεροί φίλοι της έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιχνίδια από την άνεση των καναπέδων της, μαζί με κρασί η δροσιστικά που υπάρχουν στο… ψυγειάκι.

Φυσικά εφ’ όσον η Paris μπει στην Ευρωλίγκα, δεν πρόκειται να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο γήπεδο για έδρα. Το πλάνο της είναι κατ’ αρχάς την επόμενη σεζόν, να δώσει στο πρώτο μισό τα εντός έδρας παιχνίδια της στο  Halle Georges Carpentier, μερικά στο παραδοσιακό Παλέ Ντε Μπερσί και ένα ή δύο στο Roland Garros όπως έκανε και φέτος με την Μονακό. Από κει και πέρα, εφ’ όσον της παραδοθεί η Adidas Arena τον Φεβρουάριο του 2024, θα μετακομίσει σε αυτή, με στόχο να την χρησιμοποίει σε σταθερή βάση από την περίοδο 2024-25, όταν πια προσδοκά πως θα έχει πάρει την άδεια για να παίζει στην Ευρωλίγκα.

Άνοιγμα στην Αφρική

Παράλληλα ο σύλλογος του Παρισιού, ακολουθώντας το παράδειγμα της Μπουλόν που φέτος έπαιξε στο Λας Βέγκας απέναντι στην G league Ignite και της Βιλερμπάν που (κατά τον Τόνι Πάρκερ) έχει προγραμματίσει να κάνει το ίδιο τον προσεχή Σεπτέμβριο, θέλει να δώσει μερικά φιλικά επί… διεθνούς εδάφους. Όχι, όμως, στην Αμερική, αλλά στην Αφρική! Λόγω των παλιών αποικιών στο Βόρειο μέρος της Αφρικανικής Ηπείρου, πολλοί παίκτες μετακομίζουν στην Γαλλία κι έτσι υπάρχει σημαντικό κομμάτι ανθρώπων που θα ήθελε να δει έναν αγώνα μπάσκετ υψηλού επιπέδου εκεί.

Οι άνθρωποι της Παρί έχουν αρκετές ενδιαφέρουσες ιδέες, οι οποίες θα μπουν στην τελική ευθεία της υλοποίησης τους, όταν η Ευρωλίγκα αποφασίσει ποίοι θα είναι οι δύο σύλλογοι που θα προστεθούν στους υπάρχοντες 18 από την περίοδο 2024-25. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ειδήσεις Διεθνείς