fbpx

Ο Βίντε στο UCLA, o «Λιοτό» προς Σεντ Τζονς

Ο Βίντε στο UCLA, o «Λιοτό» προς Σεντ Τζονς

Το φημισμένο πανεπιστήμιο έκλεισε τον MVP του ANGT, την ίδια στιγμή που ο Έλληνας γκαρντ κλίνει προς…

Το άστρο του έλαμψε στο τουρνουά εφήβων της Ευρωλίγκας, αλλά από την επόμενη σεζόν θα… ανατείλει στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Ο Σλοβένος γκαρντ Γιαν Βίντε οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του τροπαίου ΑΝGT και αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, αλλά από την επόμενη σεζόν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο UCLA. Όπως έχουμε εξηγήσει, το πιο φημισμένο πανεπιστήμιο της Αμερικής έχει βγει στο κυνήγι των καλύτερων Ευρωπαίων παικτών και έχει ήδη «καπαρώσει» τον Ισπανό σέντερ Αντάι Μάρα και τον Γάλλο Ιλάν Φιμπλέιγ. O τελευταίος είχε συμπεριληφθεί στην καλύτερη πεντάδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων της Μάλαγα τον προηγούμενο Ιούλιο, ο Ισπανός σέντερ είχε οδηγήσει την Εθνική Ισπανίας στον τελικό απέναντι στην Αμερική και ο Βίντε είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ με 20,1 πόντους ανά αγώνα!

Και οι τρεις είναι γεννημένοι το 2005, ενώ το UCLA έχει εκφράσει ενδιαφέρον και για ένα από τα καλύτερα ταλέντα της γενιάς του 2006. Μιλάμε φυσικά για τον Έλληνα γκαρντ Λευτέρη Λιοτόπουλο, ο οποίος στην παρούσα φάση κλίνει προς το να αποδεχθεί την προσφορά υποτροφίας του Σεντ Τζον’ς. Ο Ρικ Πιτίνο πιέζει τον άσο της ΔΕΚΑ, ο οποίος βέβαια δεν βιάζεται να αποφασίσει, καθώς δεν θα «μετακομίσει» του χρόνου στο NCAA όπως ο Βίντε και ο Μάρα, αλλά από την σεζόν 2024-25, καθώς είναι ένα χρόνο νεότερος.

Αυτή την στιγμή, πάντως, ο «Λιοτό» δείχνει να προτιμάει το Σεντ Τζονς, λόγω της παρουσίας στον πάγκο του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ειδήσεις Διεθνείς