fbpx

PGA Tour: Νικητής στο πλέι-οφ ο Ματσουγιάμα (vid)

PGA Tour: Νικητής στο πλέι-οφ ο Ματσουγιάμα (vid)

Ο Ιάπωνας χρειάστηκε την επιπλέον τρύπα για να πάρει τον τίτλο στο Sony Open.

Ανατρέποντας διαφορά πέντε χτυπημάτων στις τελευταίες εννέα τρύπες, ο Χιντέκι Ματσουγιάμα πήρε τον τίτλο στο Sony Open της Χαβάι στο πλαίσιο του PGA Tour. Ο Ιάπωνας χρειάστηκε να παίξει επιπλέον τρύπα για να επικρατήσει του Ράσελ Χένλι και να φτάσει τους οκτώ τίτλους και να μοιράζεται πλέον το ρεκόρ με τον Κέι Τζέι Τσόι για τους περισσότερους τίτλους που έχει πάρει παίκτης γεννημένος στην Ασία.

Ο Χιντέκι Ματσουγιάμα πέτυχε το μπέρντι στην 18η τρύπα του τέταρτου γύρου κι έπιασε στην πρώτη θέση τον Χένλι ο οποίος έχασε την ευκαιρία για μπέρντι από τα σχεδόν τρία μέτρα. Οι δύο παίκτες επέστρεψαν στην ίδια τρύπα για το πλέι οφ και αυτή τη φορά ο Ιάπωνας έκανε το χτύπημα με το 3-wood ενώ ο Χένλι έπρεπε να παίξει από το μπάνκερ. Ο Ματσουγιάμα έκλεισε με ίγκλ και πήρε τον δεύτερο τίτλο του στην σεζόν και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο καθώς με ίγκλ είχε αναδειχθεί νικητής και στο ZOZO Championship στην Ιαπωνία.

 Το Sony Open έχει καλή παράδοση για τους Ασιάτες γκόλφερ καθώς εκεί ήταν που ο Ισάο Αόκι έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που πήρε τίτλο στο PGA Tour το 1983. Οι δύο παίκτες είχαν συνολική επίδοση 23 χτυπημάτων κάτω από το όριο και ο Ματσουγιάμα έφτασε τους 13 διαδοχικούς γύρους με επίδοση κάτω από τα 70 χτυπήματα, ένα σερί που άρχισε από την τελευταία ημέρα του CJ Cup στο Λας Βέγκας. Κέβιν Κίσνερ και Σίμους Πάουερ μοιράστηκαν την τρίτη θέση.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα