fbpx

AFL: Ιστορική “αυτοκτονία” για Carlton, έμεινε εκτός πλέι-οφ!

AFL: Ιστορική “αυτοκτονία” για Carlton, έμεινε εκτός πλέι-οφ!

Οι Blues έχασαν στο φινάλε αυτό που κρατούσαν όλη τη χρονιά στα χέρια τους.

“Αυτοκτονία”… ιστορικών διαστάσεων διέπραξαν οι Carlton Blues, καθώς γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα από το Collingwood με 75-74 στην 23η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του AFL, έπεσαν στην 9η θέση της βαθμολογίας και έμειναν εκτός πλέι-οφ!

Η αποτυχία αυτή αποτελεί σημείο αναφορά στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που μία ομάδα ενώ βρισκόταν στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας από την πρεμιέρα της σεζόν έως την προτελευταία αγωνιστική, στο φινάλε μένει εκτός πλέι-οφ.

Μάλιστα, η έκβαση του σκορ της αναμέτρησης κάνει ακόμη πιο δραματική την εμπειρία για τους “μπλε” της Μελβούρνης, αφού στο τέλος της 3ης περιόδου είχαν ένα καθαρό προβάδισμα 24 πόντων.

Στο αντίποδα, για το Collingwood αυτή η νίκη είχε αυξημένη σημασία, καθώς σε συνδυασμό με την ήττα του Brisbane από την Melbourne, οι Magpies ανέβηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας. Αυτό σημαίνει πως στα πλέι-οφ θα βρίσκονται σε θέση… προνομιούχων, αφού εάν νικήσουν την Geelong θα προκριθούν κατευθείαν στα ημιτελικά, ενώ σε περίπτωση ήττας θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία, περιμένοντας ως επόμενο αντίπαλο τον νικητή του αγώνα Fremantle – Western Bulldogs.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώτο γύρος των πλέι-οφ διεξάγεται το τριήμερο 1-3 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα