fbpx

Έφυγε από τη ζωή ο Πίτερ Λόιντ

Έφυγε από τη ζωή ο Πίτερ Λόιντ

Πένθος για την απώλεια του θρύλου της αεροπλοΐας.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 101 ετών μία από της θρυλικότερες μορφές της αεροπλοΐας, ο Πίτερ Λόιντ. Ο σπουδαίος Αυστραλός διετέλεσε πρόεδρος της FAI την περίοδο 1986-88, ενώ έκτοτε έφερε τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου της Ομοσπονδίας.

Γεννημένος τον Δεκέμβριο του μακρινού 1920, ο Λόιντ υπηρέτησε εθελοντικά στον στρατό ξηράς της Αυστραλίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η σχέση του με την αεροπλοΐα αναπτύχθηκε αργότερα, τη δεκαετία του 50’. Συγκεκριμένα, το 1951 έγινε ταμίας της Βασιλικής Αερολέσχης της Νέας Νότιας Ουαλίας, τέσσερα χρόνια αργότερα απέκτησε δίπλωμα πιλότου, ενώ το 1957 έγινε πρόεδρος της λέσχης.

Από εκεί αρχίζει η λαμπρότερη φάση της πορείας του, καθώς γιγάντωσε τη λέσχη από ένα μικρό και φτωχό κλαμπ στη μεγαλύτερη σχολή πιλότων σε όλη την Κοινοπολιτεία. Παράλληλα, από το 1958 έγινε πρόεδρος και της Ομοσπονδίας Αερολεσχών Αυστραλίας, προωθώντας τον κόσμο του αεροπλάνου σε όλη τη χώρα, καθώς από μόλις οκτώ λέσχες που υπήρχαν όταν ανέλαβε το αξίωμα, αυτές αυξήθηκαν σε 82 ως το τέλος της θητείας του.

Παράλληλα, από το 1976 έγινε ταμίας της FAI, το 1982 ανέλαβε χρέη αντιπροέδρου και τέσσερα χρόνια αργότερα ανήλθε στην προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας, εκπροσωπώντας έτσι 130 χώρες. Επίσης, ήταν ο βασικός παράγοντας που εργάστηκε προκειμένου να διεξαχθούν το 1995 στην Ελλάδα τα World Air Games.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα