fbpx

Σνάιμαν: “Αυτό θα είναι μάλλον το μεγαλύτερο παιχνίδι στην καριέρα των παικτών”

Σνάιμαν: “Αυτό θα είναι μάλλον το μεγαλύτερο παιχνίδι στην καριέρα των παικτών”

Άκρως ενθουσιασμένος με την προοπτική να αντιμετωπίσει τη Νότιο Αφρική στον δεύτερο γύρο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Rugby Sevens εμφανίζεται ο προπονητής της Γερμανίας, Φίλιπ Σνάιμαν. Ο Σνάιμαν, όντας όχι απλά Νοτιαφρικανός αλλά και μέλος της ομάδας των Springboks Sevens επί 11 χρόνια ως παίκτης, θέλει όσο τίποτα αυτός και η ομάδα του να έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν την ομάδα της πατρίδας του.

Μάλιστα, η Νότιος Αφρική είναι και η οικοδέσποινα του τουρνουά. Αυτό σημαίνει πως η Γερμανία, εάν περάσει το εμπόδιο της Χιλής στον πρώτο γύρο, μετά θα αντιμετωπίσει τους Νοτιαφρικανούς μέσα στο Κέιπ Τάουν. Αυτό το γεγονός κάνει τον 35χρονο Σνάιμαν, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Γερμανίας τον περασμένο Ιούνιο, ακόμη πιο ενθουσιασμένο με την προοπτική που υπάρχει.

“Για εμάς, το σημαντικότερο είναι το πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Χιλή, διότι έχω δει πολλές φορές στην καριέρα μου πως όταν επικεντρώνεσαι σε ένα πιο μακροπρόθεσμο ματς, δεν ξεπερνάς πάντα το πρώτο χρονικά εμπόδιο. Εάν μπορέσουμε να νικήσουμε σε αυτό το ματς, τότε ναι. Τότε υπάρχει μία μεγάλη ευκαιρία τα παιδιά να μπορέσουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους καλύτερους του κόσμου.

Δεν θα υπάρχει καλύτερο μέρος για να παίξει κανείς κόντρα στους Springbok Sevens από ένα γεμάτο γήπεδο στο Κέιπ Τάουν, μπροστά σε 65.000 φιλάθλους.

Αυτό θα είναι πιθανόν το μεγαλύτερο παιχνίδι στην καριέρα αυτών των παικτών, αλλά και για εμένα ως προπονητής θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η εμπειρία να αντιμετωπίσω την παλιά μου ομάδα. Μία ομάδα με την οποία βρίσκομαι ακόμη πολύ κοντά και την έχω στην καρδιά μου. Θα είναι γιγαντιαία τιμή για εμένα να αντιμετωπίσω τη Νότιο Αφρική στο Κέιπ Τάουν”, είπε χαρακτηριστικά ο Σνάιμαν.

Υπενθυμίζεται πως το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί το τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου και όλοι οι αγώνες για γίνουν στο Cape Town Stadium.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα