fbpx

65th Coupe Aéronautique Gordon Bennett 2022, με το φακό της ICARUS: Απογείωση για 17 αερόστατα (vid)

65th Coupe Aéronautique Gordon Bennett 2022, με το φακό της ICARUS: Απογείωση για 17 αερόστατα (vid)

Τα 17 αερόστατα που διαγωνίστηκαν στο 65ο Coupe Aéronautique Gordon Bennett απογειώθηκαν από το Σεντ Γκάλεν της Ελβετίας, σήμερα το απόγευμα στις 16:00 τοπική ώρα με έναν απλό στόχο: να πετάξουν όσο πιο μακριά γίνεται. Οι ομάδες απογείωσαν από το έδαφος μία προς μία μπροστά σε πλήθος θεατών, η καθεμία συνοδευόμενη από τον εθνικό της ύμνο.

YouTube video

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι άνεμοι σε υψόμετρο 2000 μέτρων ενδέχεται να οδηγήσουν τα μπαλόνια στα νότια του Μονάχου κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας, στη συνέχεια στην Αυστρία και αργότερα στην Ουγγαρία.

Ο διευθυντής της εκδήλωσης Μάρκους Χάγκενέι σχολίασε: «Τα μπαλόνια αερίου γεμίζουν με υδρογόνο ως αέριο ανύψωσης. Έχουν όλα το ίδιο μέγεθος, μέγιστο μέγεθος 1000m3. Άρα τεχνικά έχουν όλοι την ίδια ανύψωση και θεωρητικά έχουν επίσης την ίδια αντοχή, ανάλογα με τη στρατηγική που αποφασίζουν οι πιλότοι να πετάξουν. Αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία είναι πολύ ίση σε όλο το πεδίο, οπότε στο τέλος οι δεξιότητες των πιλότων, των ομάδων υποστήριξης εδάφους και η αξιολόγηση των μετεωρολογικών τους θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας του αγώνα». Για τον Χάγκενέι, ο φετινός αγώνας είναι πρόκληση για τους πιλότους να επιτύχουν τις μεγάλες αποστάσεις, καθώς υπάρχουν πολυάριθμοι περιορισμοί στον εναέριο χώρο λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη.

Ποιον να προσέξετε

Ο αγώνας είναι συνήθως δύσκολο να προβλεφθεί. Οι έμπειροι πιλότοι, όπως η τέσσερις φορές και πρωταθλήτρια ομάδα SUI-1 Καρτ Φριέντεν και Πασκάλ Βιπρουχτιγκέρ και SUI-2 των Νικολάς Τιέτσε και Λόρεν Σίμποζ, πρωταθλητές το 2019, αναμφίβολα ελπίζουν να προσθέσουν έναν ακόμη τίτλο στα ονόματά τους.

Οι Νικολάς Τιέτσε και Λόρεν Σίμποζ από το SUI-2 είπαν πριν από την απογείωση: «Για να κερδίσουμε πρέπει να απογειωθούμε με πάθος για να πάμε όλο και πιο ψηλά. Οι συνθήκες εδώ είναι υπέροχες, οι άνεμοι δυνατοί. Δεν είναι τόσο απλό αλλά υπόσχεται μια καλή μάχη. Είμαστε πραγματικά ανυπόμονοι. Ελπίζουμε να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα κρατούσαμε το κύπελλο στην Ελβετία, υπάρχει ένας κανόνας που λέει ότι αφού μια χώρα κερδίσει τρεις συνεχόμενες φορές, το έθνος μπορεί να κρατήσει το τρόπαιο».

Οι FRA-1 Βισέντ Λέις και Κρίστοφ Χούβερ είναι επίσης σοβαροί υποψήφιοι. Ο Λέις κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες με εννέα νίκες.

17 μπαλόνια από οκτώ χώρες:

  • Αυστραλία
  • Αυστρία (2 ομάδες)
  • Γαλλία (3 ομάδες)
  • Γερμανία (3 ομάδες)
  • Λιθουανία
  • Πολωνία (3 ομάδες)
  • Ελβετία (3 ομάδες)
  • ΗΠΑ

Το Coupe Aéronautique Gordon Bennett, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αερίων μεγάλων αποστάσεων της FAI, είναι το παλαιότερο γεγονός στην αεροπορία και η απόλυτη πρόκληση για τους πιλότους με αερόστατο. Ο στόχος είναι να πετάξετε την πιο απομακρυσμένη απόσταση χωρίς στάση από το σημείο εκτόξευσης. Ο διεθνής διαγωνισμός δημιουργήθηκε από τον τυχοδιώκτη και μεγιστάνα των εφημερίδων Τζέιμς Γκόρντον Μπένετ Τζούνιορ το 1906, όταν 16 μπαλόνια εκτοξεύτηκαν από τους κήπους Tuileries στο Παρίσι της Γαλλίας μπροστά σε ένα πλήθος 200.000 θεατών.

Νικήτρια είναι η ομάδα της οποίας το μπαλόνι προσγειώνεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από το σημείο απογείωσης σε ευθεία γραμμή, ανεξάρτητα από την τροχιά, μετά από κατά μέσο όρο 3-4 ημέρες αδιάλειπτης πτήσης. Κάθε μπαλόνι φιλοξενεί μια ομάδα δύο πιλότων σε ένα ψάθινο καλάθι περίπου 1,2τμ.

Χρησιμοποιώντας μόνο το υδρογόνο που αντλείται στα μπαλόνια πριν από την απογείωση για να παραμείνουν ψηλά, οι πιλότοι πλοηγούνται στα μπαλόνια τους χρησιμοποιώντας μόνο τις φυσικές κινήσεις του αέρα από τους ανέμους. Επομένως, μαζί με το πλήρωμά τους εδάφους, πρέπει να αναλύουν συνεχώς τις καιρικές συνθήκες και να βρίσκουν ποια ρεύματα ανέμου θα τους μεταφέρουν περισσότερο.

Πράγματι, επειδή τα μπαλόνια δεν μπορούν να οδηγηθούν όπως άλλα οχήματα, μόνο μια αλλαγή στο υψόμετρο τους επιτρέπει να «πιάσουν» ένα συγκεκριμένο ρεύμα για να αλλάξουν κατεύθυνση.

Η νικήτρια ομάδα θα φέρει τον διαγωνισμό στη χώρα της. Το 65ο Coupe Aéronautique Gordon Bennett φιλοξενείται φέτος στο Σεντ Γκάλεν χάρη στη νίκη της ομάδας SUI-2 το 2019. Η 66η έκδοση θα διεξαχθεί και πάλι στην Ελβετία το 2023, καθώς η ομάδα SUI-1 κέρδισε πέρυσι. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Σεντ Γκάλεν.

———- ICARUS Sports

● Η ICARUS Sports έχει ηγετική θέση στον τομέα των αθλητικών μέσων ενημέρωσης, με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που καλύπτει περισσότερες από 80 εκδηλώσεις ανά τον κόσμο κάθε χρόνο. ● Ταυτόχρονα, παράγει και τις δικές της σειρές ντοκιμαντέρ, όπως τα Inside Sailing, Sailing to Tokyo, Kite Masters, The Outdoor Sports Show και Speed Catamarans GC32 Racing Tour. ● Ως ο κορυφαίος παραγωγός και πάροχος περιεχομένου σχετικού με την ιστιοπλοΐα και τα extreme sport σε παγκόσμιο επίπεδο, η ICARUS Sports διανέμει περιεχόμενο σε ένα ευρύ δίκτυο ραδιοτηλεοπτικών φορέων και διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, το οποίο εκτείνεται σε περισσότερες από 160 χώρες και με ετήσιο συνολικό χρόνο τηλεοπτικών εκπομπών να ανέρχεται σε περισσότερες από 30.000 ώρες παγκοσμίως! ● Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενημέρωσης της ICARUS Sports περιλαμβάνουν μαγνητοσκοπήσεις και φωτογραφίσεις, ζωντανές μεταδόσεις, ντοκιμαντέρ, καθημερινές τηλεοπτικές ειδήσεις, διανομή και ενημέρωση σε μέσα ενημέρωσης. Αποτυπώνουμε τη δράση από οποιαδήποτε γωνία λήψης, λόγω της πρωτοποριακής προσέγγισης στην τεχνολογία, χρησιμοποιώντας drone, κάμερες on–board και την τελευταία τεχνολογία σταθεροποίησης. ● Η ICARUS Sports διαχειρίζεται την παραγωγή μέσων, τις διαδικασίες μετά την παραγωγή και την εσωτερική διανομή, διασφαλίζοντας έτσι ότι το κοινό, τα μέσα ενημέρωσης και οι χορηγοί λαμβάνουν προσαρμοσμένα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα