fbpx

Ρους: “Εκπροσωπώ όλους τους ανθρώπους που με έπλασαν ως αθλήτρια και ως άνθρωπο”

Ρους: “Εκπροσωπώ όλους τους ανθρώπους που με έπλασαν ως αθλήτρια και ως άνθρωπο”

Σε μερικές αρκετά συναισθηματικά φορτισμένες δηλώσεις προχώρησε η Ναντίν Ρους, ενόψει την έναρξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Rugby Sevens. Η 26χρονη παίκτρια της Νοτίου Αφρικής θα βρίσκεται στη σύνθεση της ομάδας της στη διοργάνωση, η οποία μάλιστα θα φιλοξενηθεί επί… πατρίου εδάφους, καθώς όλα τα ματς θα διεξαχθούν στο Κέιπ Τάουν.

Η Ρους έχει πίσω της ένα δύσκολο παρελθόν. Ως μικρό παιδί εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα της, με το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της Νοτίου Αφρικής να αναλαμβάνει για ένα διάστημα τη φροντίδα της, ενώ μετά την πήρε και τη μεγάλωσε η γιαγιά της. Ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα για μία ηλικιωμένη γυναίκα δίχως καμία οικονομική άνεση, ωστόσο τα κατάφερε, με τη Ρους σήμερα να μην λησμονεί όσα έκανε για εκείνη η γιαγιά της, όπως και άλλοι άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα της στα παιδικά και εφηβικά της χρόνια.

“Ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα στη ζωή μου είναι να είμαι ένας καλύτερος άνθρωπος. Να αποτελέσω πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές και για τα παιδιά που πέρασαν από παρόμοιες καταστάσεις με αυτές που βίωσα κι εγώ.

Όταν βγαίνω στον αγωνιστικό χώρο, δεν εκπροσωπώ μονάχα τον εαυτό μου. Εκπροσωπώ τη γιαγιά μου, εκπροσωπώ τους ανθρώπους που με έπλασαν και με βοήθησαν να γίνω ο άνθρωπος που είμαι σήμερα.

Πρόκειται για ανθρώπους από όλο το φάσμα του αθλητισμού, όπως για παράδειγμα τα σπορ που είχαμε στο σχολείο. Νέτμπολ, cross-fit, όλοι όσοι ήταν εκεί και μου έδωσαν έμπνευση, μου έδωσαν ώθηση και με βοήθησαν να γίνω καλύτερος άνθρωπος και καλύτερη αθλήτρια. Εκπροσωπώ και αυτούς.

Πάντοτε είναι τιμή μου να εκπροσωπώ αυτούς τους ανθρώπους, διότι όταν κοιτάζω πίσω μου, βλέπω πως αυτοί ήταν οι οποίοι με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα”, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της Ρους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα