fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Όλα έτοιμα για το μεγάλο ραντεβού!

Παγκόσμιο Κύπελλο: Όλα έτοιμα για το μεγάλο ραντεβού!

Με μία ομαδική φωτογραφία μπροστά στο εμβληματικό όρος Table Mountain στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής, όλες οι συμμετέχουσες ομάδες στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο Rugby Sevens -ανδρών και γυναικών- δηλώνουν έτοιμες για την έναρξη του τουρνουά. Πρόκειται για τη σημαντικότερη φετινή διοργάνωση και για όλους τους συμμετέχοντες αυτή αποτελεί την κορυφαία ευκαιρία της καριέρας τους (μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες) για να φτάσουν σε μία αλησμόνητη διάκριση.

Συνολικά 40 ομάδες θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο, 24 ανδρών και 16 γυναικών, σε ένα εντελώς καινούργιο αγωνιστικό σύστημα αποκλειστικά με αγώνες νοκ-άουτ. Στο Cape Town Stadium που θα φιλοξενηθούν όλοι οι αγώνες αναμένεται προσέλευση ρεκόρ άνω των 150.000 φιλάθλων, κάτι απολύτως λογικό καθώς η Νότιος Αφρική είναι μία χώρα με τεράστια παράδοση συνολικά στο ράγκμπι.

Η Νέα Ζηλανδία είναι αυτή που μπαίνει στο τουρνουά ως η κάτοχος του τίτλου, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Πάντως, στην παγκόσμια κατάταξη, την πρώτη θέση κατέχει αυτή τη στιγμή η Νότιος Αφρική στους άνδρες και η Αυστραλία στις γυναίκες.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε ένα εξαιρετικά πυκνό τριήμερο, 9-11 Σεπτεμβρίου, με τους δύο μεγάλους τελικούς -ανδρών και γυναικών- να ρίχνουν την αυλαία το βράδυ της Κυριακής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα