fbpx

Rugby Championship: Νίκη σε ματς-θρίλερ για τη Νέα Ζηλανδία! (vid)

Rugby Championship: Νίκη σε ματς-θρίλερ για τη Νέα Ζηλανδία! (vid)

Ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα φινάλε αναμέτρησης των τελευταίων ετών πρόσφερε η μάχη της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας στη Μελβούρνη, για την προτελευταία αγωνιστική του Rugby Championship, με τους All Blacks να παίρνουν τη νίκη. Οι Νεοζηλανδοί επικράτησαν με 39-37 με try στις καθυστερήσεις, έφτασαν τις τρεις νίκες σε πέντε αγωνιστικές, ενώ διατήρησαν στην κατοχή τους και το Bledisloe Cup.

Το φινάλε δεν ήταν απίστευτο μόνο λόγω της έκβασης του σκορ, αλλά και εξαιτίας του γεγονός πως αυτή προήλθε από μία άκρως συζητήσιμη διαιτητική απόφαση. Συγκεκριμένα, με το σκορ να είναι 37-34 υπέρ της Αυστραλίας και τους Wallabies να έχουν ελεύθερο λάκτισμα λίγα μέτρα μπροστά από την goal line τους ένα λεπτό πριν το τέλος, ο διαιτητής Ματιέ Ρεϊνάλ άλλαξε τη φάση δίνοντας scrum υπέρ της Νέας Ζηλανδίας, θεωρώντας πως οι Αυστραλοί έκαναν σκόπιμη καθυστέρηση!

Το scrum μετετράπη σε try από τον Τζόρνταν Μπάρετ, δίνοντας στην εκπνοή τη νίκη στους All Blacks σε ένα άκρως χορταστικό ματς.

Το τελευταίο… τρελό πεντάλεπτο, με τη νίκη να αλλάζει δύο φορές χέρια:

Με αυτό το αποτέλεσμα η Νέα Ζηλανδία ανέβηκε στους 14 βαθμούς, ενώ η Αυστραλία πήρε τον έναν μπόνους από τα τέσσερα try που πέτυχε ανεβαίνοντας στους 10. Παράλληλα, οι All Blacks διατήρησαν στην κατοχή τους το Bledisloe Cup, αφού για να το χάσουν από τους Αυστραλούς θα έπρεπε να ηττηθούν και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, κάτι πλέον ανέφικτο.

Οι Νεοζηλανδοί με το Bledisloe Cup στα χέρια.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου συγκρούονται Αργεντίνη και Νότιος Αφρική στο Μπουένος Άιρες, στο άλλο ματς της αγωνιστικής, ενώ οι τελευταίες μάχες θα δοθούν στις 24 Σεπτεμβρίου, για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας του Rugby Championship.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα