fbpx

AFL: Πρωταθλήτρια με… αυτοκρατορικό τρόπο η Geelong! (vid)

AFL: Πρωταθλήτρια με… αυτοκρατορικό τρόπο η Geelong! (vid)

Πρωταθλητές του AFL για το 2022 στέφθηκαν οι Geelong Cats! Η ομάδα του Κρις Σκοτ ήταν καταιγιστική στον μεγάλο τελικό του Melbourne Cricket Ground και μπροστά σε 100.000 οπαδούς διέσυρε με 133-52 τους Sydney Swans!

Αυτός ήταν ο 10ος τίτλος στην ιστορία της Geelong και πρώτος από το 2011, στην παρθενική σεζόν του Σκοτ στον πάγκο της ομάδας. Παράλληλα, οι Cats έγιναν ο έβδομος σύλλογος στην ιστορία της διοργάνωσης που φτάνει διψήφιο αριθμό κατακτήσεων.

Ο προπονητής της Geelong, Κρις Σκοτ.

Αγωνιστικά, ο τελικός δεν… χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Η Geelong είχε προηγηθεί ήδη με 41-6 στο φινάλε της πρώτης περιόδου, σημειώνοντας έτσι και μία ιστορική επίδοση, αφού για πρώτη φορά από το 1989 το πρώτο 20λεπτο έβρισκε μία ομάδα να προηγείται με διαφορά 35 πόντων!

Ως το φινάλε του ημιχρόνου, το Sydney απλώς μείωσε την ένταση της ζημιάς, με τη διαφορά να ανεβαίνει… μόνο στο +36 (62-26). Έκτοτε, η ομάδα της Τζιλόνγκ πάτησε γκάζι, έκλεισε την τρίτη περίοδο με προβάδισμα 101-27(!) και στο φινάλε έκανε απλώς διαχείριση ώσπου να έρθει η κόρνα της λήξης.

Για το Sydney, επαληθεύθηκε η… κατάρα των τελικών, μιας και οι Swans αποχωρούν για 13η φορά στην ιστορία τους ως ηττημένοι από ένα ματς τίτλου, παραμένοντας μόλις στις πέντε κατακτήσεις, με πιο πρόσφατη εκείνη του 2012.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα