fbpx

Τρεμούλης: «Ο Σελεβεντάς στον δρόμο που χάραξαν Πολυχρονόπουλος, Κασιδόκωστας»

Τρεμούλης: «Ο Σελεβεντάς στον δρόμο που χάραξαν Πολυχρονόπουλος, Κασιδόκωστας»

Ο Νίκος Τρεμούλης με αφορμή τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Δημήτρη Σελεβεντά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τρίσποντου Κ22 στο Χεερούχοβααρντ της Ολλανδίας , δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα μίνι αφιέρωμα στα κατορθώματα των Ελλήνων μέχρι σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Μπιλιάρδου αναφέρθηκε αρχικά στον Nick Polychronopoulos που κατέκτησε το 1999 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων σε ηλικία 21 ετών. Στη συνέχεια θύμισε την επιτυχία του Filippos Kasidokostas που σε ηλικία μόλις 18 ετών κατάφερε να κερδίσει 3 σερί Παγκόσμια πρωταθλήματα Νέων με εξαιρετικές επιδόσεις.

Τις επιτυχίες του παρελθόντος τις συνέδεσε με τις επιβλητικές μέχρι τώρα εμφανίσεις του Δημήτρη Σελεβεντά που ευελπιστεί να μη σταματήσουν εδώ και ο Πρωτθλητής Ευρώπης Κ17 του 2019 να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο Παγκόσμιο Κ22 στην Ολλανδία.

Παράλληλα, o Νίκος Τρεμούλης εξέφρασε τις ελπίδες του για περαιτέρω διάκριση του Σελεβεντά και έστειλε τις θερμές του ευχές και ευχαριστίες.

Αναλυτικά το ποστάρισμα του Νίκου Τρεμούλη:

Πριν από 23 χρόνια στη Μούρθια της Ισπανίας ο Ελληνικός Εθνικός ύμνος έπαιξε για τον Νίκο Πολυχρονόπουλο ο οποίος σε ηλικία 21 ετών κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στις τρίσποντες.

Πριν από 21 χρόνια πάλι στην Ισπανία ένας 18χρονος αρχίζει να τρελαίνει τον μπιλιαρδικό κόσμο κατακτώντας 3 συνεχόμενα Παγκόσμια Νέων με επιδόσεις απλησίαστες για την εποχή!! Δεν ήταν άλλος από τον Φίλιππο Κασιδόκωστα!!

Σήμερα το απόγευμα ίσως έχουμε την τύχη να ξαναζήσουμε κάτι παρόμοιο με τον Δημήτρη Σελεβεντά που σαφώς πλέον στα 20 του χρόνια έχει τις δυνατότητες και τις τεχνικές και τις ψυχολογικές να το καταφέρει και κατά την προσωπική μου άποψη δείχνει πιο ώριμος από τους συνομήλικους του. Χαρακτηριστικό γεγονός ότι την ώρα που ο Δημήτρης έπαιζε τον 1ο του αγώνα στην 16αδα δέχτηκα συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της UMB για την ποιότητα του παίκτη και όχι για την πρόκριση στην 8αδα που φαινόταν να έρχεται.

Όπως και να έχει όμως η Ελλάδα είναι με τους διακριθέντες.

Παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις δεν εμφανίζουν νέους αθλητές και αυτό είναι ενδεικτικό της κρίσης που περνάει το μπιλιάρδο στην Ευρώπη.

Οι παίκτες της τετράδας είναι 2 Τούρκοι, ένας Έλληνας και ένας Κορεάτης.

Όσον αφορά την Τουρκία και την Κορέα έχει την λογική του μιας και είναι γνωστό οτι υπάρχουν πολλοί παίκτες γενικά και πολλοί νέοι παίκτες επίσης. Οι Τούρκοι ομολογουμένως πέτυχαν το απόλυτο. Είχαν 2 αθλητές σύνολο και δεν αποκλείστηκε κανείς.

Αν τους πούμε ότι στην Ελλάδα των 400 και κάτι παικτών έχουμε συνολικά 2 νέους που ασχολούνται και μόνο ένας από αυτούς πραγματικά δουλεύει και κοπιάζει θα το πιστέψουν άραγε..?

Δημήτρη, θα τα δώσεις ΟΛΑ και το ξέρουμε!!

Ό,τι και να γίνει ευχαριστούμε για την αγωνία, τη χαρά, την περηφάνεια!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα