fbpx

Αποσύρεται στο απόγειο της δόξας του ο Σέλγουντ!

Αποσύρεται στο απόγειο της δόξας του ο Σέλγουντ!

Την απόφασή του να αποσυρθεί από το αυστραλιανό φούτμπολ ανακοίνωσε ο Τζόελ Σέλγουντ. Ο 34χρονος μέσος, αρχηγός των Geelong Cats, τους οποίους οδήγησε στην κατάκτηση του AFL πριν λίγες ημέρες, τερματίζει έτσι μία λαμπρή καριέρα, περνώντας οριστικά στην ιστορία του συλλόγου ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητές του.

Ο Σέλγουντ ήταν αυτός που σήκωσε πρώτος το τρόπαιο στην απονομή, συνεχίζοντας εμμέσως μία παράδοση, αφού στο ακριβώς προηγούμενο πρωτάθλημα που είχε πάρει η Geelong, το 2011 και τότε ο αρχηγός Κάμερον Λινγκ που είχε σηκώσει το τρόπαιο, στη συνέχεια έβαλε τέλος στην καριέρα του.

Για τον Σέλγουντ κλείνει έτσι ένας 16ετής κύκλος. Αποκτήθηκε μέσω Draft από τη Geelong στα τέλη του 2006 και ευτύχησε η παρθενική του σεζόν (2007) να χαρακτηριστεί από κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ακολούθησαν άλλοι δύο τίτλοι, το 2009 και το 2011, όπως και ο χαμένος τελικός του 2008, σε μία “χρυσή γενιά” των Cats.

Ο Σέλγουντ το 2006, μετά την επιλογή του από τη Geelong στο Draft.
Ο Σέλγουντ (αριστερά) με τον Τομ Χόκινς, μετά τη λήξη του νικηφόρου τελικού του 2009.
Ο Σέλγουντ το 2011, με το μετάλλιο του πρωταθλητή.

Από την πρώτη του σεζόν με την ομάδα μέχρι και την τελευταία ο Σέλγουντ ήταν αναντικατάστατη μονάδα στον χώρο του κέντρου. Τις σεζόν 2010, 2013 και 2014 ψηφίστηκε επίσης ως ο κορυφαίος παίκτης των Cats, ενώ το 2013 έμεινε δεύτερος στη μάχη για τον κορυφαίο ολόκληρου του πρωταθλήματος (Brownlow Medal) πίσω από τον τότε συμπαίκτη του Γκάρι Άμπλετ.

Σημειώνεται πως ο Σέλγουντ, που κατέγραψε 355 συμμετοχές καριέρας στο AFL, είχε τη δυνατότητα να παραμείνει και το 2023 στη Geelong, ωστόσο προτίμησε να αποχωρήσει τώρα, στο απόγειο της δόξας του και όσο βρισκόταν ακόμη σε αγωνιστικό επίπεδο που του επέτρεπε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για τους Cats.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα