fbpx

Αποσύρεται και ο Λιούκ Ντάλχαους (pics)

Αποσύρεται και ο Λιούκ Ντάλχαους (pics)

Μία ημέρα μετά την εκκωφαντική είδηση του τέλους της καριέρας του Τζόελ Σέλγουντ, ακόμη ένας παίκτης της πρωταθλήτριας του AFL, της Geelong, αποφάσισε να τερματίσει την πορεία του στα γήπεδα. Ο Λιούκ Ντάλχαους, σε ηλικία μόλις 30 ετών, ανακοίνωσε την απόσυρσή του έπειτα από 12 σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η πορεία του Ντάλχαους στο AFL άρχισε στα τέλη του 2010, όταν και τον επέλεξαν οι Western Bulldogs από το Draft. Όντας ένας μέσος που ξεχώριζε για την τρομερή ταχύτητα και ευκινησία του, αλλά και το… ασυνήθιστο ράστα μαλλί του, γρήγορα καθιερώθηκε στην ομάδα της Μελβούρνης.

Το 2016 ο Ντάλχαους απετέλεσε κομβικό γρανάζι της ομάδας η οποία αν και τερμάτισε 7η στην κανονική περίοδο, κόντρα σε κάθε προσδοκία κατέκτησε τον τίτλο στα πλέι-οφ, νικώντας στον μεγάλο τελικό τους Sydney Swans.

Μετά το πέρας του 2018 ο Ντάλχαους επέλεξε να κάνει ένα νέο βήμα καριέρας, εντασσόμενος στο δυναμικό της Geelong. Με τους Cats είχε επίσης σταθερό ρόλο στη βασική σύνθεση, έστω και αν στη φετινή σεζόν περιορίστηκε σε μόλις 12 συμμετοχές, όντας απών και στον μεγάλο τελικό. Έτσι, ολοκλήρωσε την καριέρα του με 225 συμμετοχές στο AFL και δύο κατακτήσεις πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα