fbpx

Κώστας Κοτρώνης: «Μετά το πανευρωπαϊκό, άλλαξε ο τρόπος που βλέπω τα Darts»

Κώστας Κοτρώνης: «Μετά το πανευρωπαϊκό, άλλαξε ο τρόπος που βλέπω τα Darts»

Ο Κώστας Κοτρώνης μίλησε στο Apexsports.gr για την εμπειρία του στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Darts στην Γκάντια της Ισπανίας, αναφέρθηκε στους αγώνες με τους συμπαίκτες του στην Εθνική (Αρσένης Κουπαράνης, Δημήτρης Λειβαδίτης, Δημήτρης Τσακίρης) και για τα μελλοντικά σχέδιά του.

Για την 1η συμμετοχή του σε μεγάλη διοργάνωση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέφερε πως «Η εμπειρία μου στο πανευρωπαϊκό μιας και είμαι σχετικά νέος παίκτης στα Darts ήταν φανταστική. Άλλαξε τον τρόπο που βλέπω τα βελάκια και μου δίνει ώθηση να βελτιωθώ σαν παίκτης αλλά είδα και τα Darts από άλλη πλευρά αυτή της διοργάνωσης και το πώς βλέπουν και αντιμετωπίζουν οι άλλες χώρες που είναι πιο προηγμένες από εμάς το άθλημα».

Η Εθνική στο Ομαδικό κέρδισε τον 1ο της αγώνα απέναντι στο Λιχτενστάιν και ηττήθηκε στους επόμενους αγώνες απέναντι στο φαβορί του ομίλου Ουαλία και από Ελβετία και Γιβραλτάρ στις λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια στάθηκε στο κλίμα και τη χημεία της ομάδας και στο γεγονός πως ήταν ανταγωνιστικοί σε όλα τα legs και τόνισε πως «Στο ομαδικό ξεκινήσαμε μουδιασμένα κάπως στην πρεμιέρα με το Λιχτενστάιν που γνωρίζαμε πως εύκολα ή δύσκολα θα κερδίζαμε. Κάναμε τελικά αυτό που έπρεπε και πήραμε τη νίκη που στο overall ranking του τουρνουά μας έδωσε 3 πολύτιμους πόντους. Πράγματι τα δώσαμε όλα με Ελβετία και Γιβραλτάρ και αν είχαμε καλύτερα τσεκ στο τέλος θα διεκδικούσαμε κάτι καλύτερο. Η χημεία παίζει μεγάλο ρόλο στο ομαδικό και ήταν πολύ καλή».

Για το βαθμό που είναι ικανοποιημένος από την παρουσία της Εθνικής και αν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω ήταν ξεκάθαρος πως «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας. Ήμασταν και οι 4 πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα και σε τόσο μεγάλο τουρνουά και προσπαθήσαμε να δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας. Στα διπλά το δίδυμο του Κουπαράνη με τον Τσακίρη ήταν πολύ άτυχοι στο τέλος και θα μπορούσαμε να πάρουμε άλλη μια νίκη. Έχασαν στις λεπτομέρειες».

«Θα δανειστώ μια έκφραση από ένα φίλο μου τον Παναγιώτη Χρυσοσπάθη (εξαιρετικός Darter). Στα Darts η επιτυχία από την αποτυχία κυριολεκτικά παίζεται στο μισό χιλιοστό και αν μπει μέσα ή όχι το διπλό στο τσεκ. Τη τύχη που δεν είχαν ο Αρσένης με τον Δημήτρη είχα εγώ με τον Μίμη με τους αντιπάλους να μας δίνουν τις ευκαιρίες που θέλαμε και να τις εκμεταλλευτούμε για να κάνουμε την ανατροπή όταν βρισκόμασταν με 1-3 πίσω και είχαν διπλό για να τσεκάρουν και να κερδίσουν το παιχνίδι», πρόσθεσε.

«Στα μονά αν εξαιρέσεις εμένα που λόγω της έντονης κόπωσης με τις στομαχικές διαταραχές που είχα και όντας άυπνος (ήταν σα να μην έπαιξα κυριολεκτικά) τα παιδιά έπαιξαν εξαιρετικά. Πήραμε και εκεί 2 βαθμούς ( 1 με τον Αρσένη και 1 με τον Μίμη) αλλά μετά έπεσαν σε πολύ δυνατούς παίκτες. O Λίτλερ από την Αγγλία και ο Χάρισον από τη Σουηδία είναι ουσιαστικά επαγγελματίες παίκτες», συμπλήρωσε.

Για το επιπλέον κίνητρο εξέλιξης που του δίνει η παρουσία του σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση ανέφερε πως «Ελπίζω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία και να βελτιωθώ. Μόλις γυρίσω Ελλάδα θα ξεκινήσω προπονήσεις σε άλλη βάση. Θα προσπαθήσω επίσης να συμμετέχω σε περισσότερα Open του εξωτερικού αν μου το επιτρέψουν τα οικονομικά και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά κυρίως η οικογένεια μου καθώς έχω και 2 παιδάκια και ο χρόνος για τέτοια ταξίδια είναι δύσκολος να βρεθεί».

Κλείνοντας θέλησε να ευχαριστήσει πρωτίστως τη σύζυγό του για την υπομονή της και τη στήριξη της σε ότι άθλημα και αν έχει ασχοληθεί έως τώρα στη ζωή του. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο της GDO και αρχηγό της αποστολής, Κώστα Νίκα αλλά και τόσους άλλους που τον στήριξαν. Είναι πολλοί και δεν αναφέρει ονομαστικά γιατί δε θέλει να ξεχάσει κανέναν.

https://darts.apexsports.gr/2022/10/03/leivaditis-kerdisame-akoma-kai-stis-ittes/
https://darts.apexsports.gr/2022/10/01/o-apologismos-tis-ethnikis-sto-evropaiko-protathlima/
https://darts.apexsports.gr/2022/09/30/evropaiko-stous-64-stamatisan-leivaditis-kai-kapouranis/
https://darts.apexsports.gr/2022/09/30/h-anartisi-tou-kotroni-meta-ton-apokleismo-sta-atomika/
https://darts.apexsports.gr/2022/09/30/ta-paraskinia-tou-evropaikou-protathlimatos/
https://darts.apexsports.gr/2022/09/30/evropaiko-mechri-tous-32-leivaditis-kai-kotronis/
https://darts.apexsports.gr/2022/09/29/evropaiko-ektos-ton-16-to-omadiko-stin-ispania/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα