fbpx

Δημήτρης Τσακίρης: «Εφόδιο και κίνητρο η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

Δημήτρης Τσακίρης: «Εφόδιο και κίνητρο η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

Ο Δημήτρης Τσακίρης μίλησε στο Apexsports.gr για την πρόσφατη εμπειρία του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Darts στην Ισπανία, αναφέρθηκε στους συμπαίκτες του στην Εθνική (Αρσένης Κουπαράνης, Κώστας Κοτρώνης, Δημήτρης Λειβαδίτης) και για τα μελλοντικά σχέδια του.

Για την παρθενική του εμφάνιση σε διεθνή συμμετοχή σημείωσε πως «ήταν μεγάλη τιμή και τύχη να γίνει η αρχή σε ένα πανευρωπαϊκό εκπροσωπώντας τη Ελλάδα. Ήταν μια τρομερή εμπειρία και νιώθω ευγνώμων που μπόρεσα να δω από κοντά παίκτες που μέχρι στιγμής είχα δει μόνο στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Πόσο μάλλον να αντιμετωπίσω και κάποιους από αυτούς. ( Στεφάν Μπελμόντ, Ντάισον Πάροντι, Νικ Κένι)».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κλίμα της ομάδας και στη χημεία με τους συμπαίκτες του λέγοντας πως «στα ομαδικά το ηθικό της ομάδας, η στήριξη που δείξαμε ο ένας στον άλλο, μαζί με τη συνεχή ενθάρρυνση του manager μας, Κώστα Νίκα είχε ως αποτέλεσμα την καλή μας εμφάνιση. Μια νίκη απέναντι στο Λιχτενστάιν, μια πολύ δυνατή παρουσία με την έμπειρη Ελβετία και ένα άτυχο θα έλεγα αποτέλεσμα με το Γιβραλτάρ», τόνισε.

Για την πίστη πως θα μπορούσαν να καταφέρουν κάτι παραπάνω και αν είναι ικανοποιημένος με την παρουσία της Εθνικής δήλωσε πως «Η εμφάνιση και στις 2 κατηγορίες ήταν πολύ καλή αλλά ταυτόχρονα δείχνει και την έλλειψη εμπειρίας μας σε τέτοιες διοργανώσεις. Κάναμε νίκες αλλά χάσαμε και παιχνίδια που θα μπορούσαμε να έχουμε όπως το δικό μου αγώνα με το “ζευγάρι” μου (Αρσένη Κουπαράνη) ενάντια στους Λετονούς», πρόσθεσε.

Έπειτα, ξεκαθάρισε πως η πρωτόγνωρη εμπειρία της συμμετοχής σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι εφόδιο και κίνητρο για τη συνέχεια. «Είδα που αντιμετωπίζω προβλήματα στο παιχνίδι μου απέναντι σε δυνατούς παίχτες, παρατήρησα πράγματα που πρέπει να βελτιώσω και να σταθεροποιήσω αλλά και να δυναμώσω το παιχνίδι μου και την απόδοση μου», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, θέλησε να ευχαριστήσει θερμά ορισμένα άτομα ανάμεσα στα πολλά που τον στήριξαν και θα χρειαζόταν σελίδες για να τους αναφέρει. Ξεχώρισε την σύντροφό του για την αμέριστη συμπαράστασή της, το 2ο “σπίτι” του Double in Double out darts cafe , τον προπονητή του Γιάννη Κότσιφο, τον συναθλητή που προπονείται παρέα Χρήστο Κουτσουρέλη, τον Κώστα Νίκα για όσα έκανε για την παραμονή τους στην Ισπανία, τους συμπαίκτες του στην Εθνική (Αρσένης Κουπαράνης, Κώστας Κοτρώνης, Δημήτρης Λειβαδίτης) για τις αμέτρητες κοινές εμπειρίες και το Σύλλογο του ΣΥΝΤΑΡΘ και τον πρόεδρο Ανδρέα Ξυλούρη γιατί χωρίς αυτούς δε θα είχε την ευκαιρία να ζήσει μια τέτοια εμπειρία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα