fbpx

Kώστας Κόκκορης στο ApexSports.gr: «Παλέψαμε για να κρατήσουμε ζωντανό το μπιλιάρδο στην Ελλάδα» (audio, pics)

Kώστας Κόκκορης στο ApexSports.gr: «Παλέψαμε για να κρατήσουμε ζωντανό το μπιλιάρδο στην Ελλάδα» (audio, pics)

Ο Κώστας Κόκκορης μίλησε στο apexsports.gr για το μπιλιάρδο στην Ελλάδα, την πτώση του αθλήματος και τις νέες προοπτικές που παρουσιάστηκαν με τη σύσταση ομοσπονδίας αλλά
και τη προσπάθεια προσωπικής του αγωνιστικής ανάκαμψης.

Το μπιλιάρδο όπως ανέφερε βρίσκεται σε μια περίοδο ανάκαμψης μετά από πολλά χρόνια απουσίας ομοσπονδίας και σωστής οργάνωσης. «Είναι μια πληγή για το μπιλιάρδο που κρατάει 11 χρόνια. Με τη συμβολή όλων όσων αγαπάμε το μπιλιάρδο, καταφέραμε να το κρατήσουμε ζωντανό στην Ελλάδα» δήλωσε.

«Κάναμε πολλές προσπάθειες με πρώτο και καλύτερο τον Νίκο Τρεμούλη που μόχθησε για να μη σβήσει το Γαλλικό μπιλιάρδο στη χώρα μας και τον ευχαριστούμε πολύ γι’αυτό. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέτουμε πλέον την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας (Ε.Ο.Α.Α.) που ανήκουμε εμείς και το μπόουλινγκ», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στους προσωπικούς του στόχους σαν αθλητής τόνισε πως «Έχω τη τιμή να αγωνίζομαι στο πρωτάθλημα Γερμανίας όπου και έχω αγωνιστικές υποχρεώσεις το προσεχές διάστημα, παρόλα αυτά υπήρξε μια απραξία περίπου 2 ετών κυρίως λόγω κορωνοϊού αλλά και του θέματος με την ομοσπονδία επομένως μια μικρή πτώση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Το τελευταίο διάστημα (1,5 χρόνο) επανέρχομαι και ακολουθώ κανονικά τα World Cup παρά τον χρόνο που αφιερώνω στην επιχείρηση μου», τόνισε.

Αναφερόμενος στους προσωπικούς του στόχους ήταν ξεκάθαρος. «Αγωνίζομαι επαγγελματικά από το 2016 γιατί τότε αποφάσισα πως το μπιλιάρδο είναι ο τρόπος που θέλω να ζω και να συντηρώ τον εαυτό μου. Αγωνιζόμουν ερασιτεχνικά νωρίτερα και συνολικά θεωρώ πως τα πάω αρκετά καλά. Επιθυμώ να ανέβω όσο πιο ψηλά γίνεται στο World Ranking (παγκόσμια κατάταξη). Αν καταφέρω αυτό που επιθυμώ και από τον Δημήτρη Σελεβεντά, δηλαδή να έχω συγκέντρωση και τον χρόνο που χρειάζεται για τους αγώνες, πιστεύω θα τα καταφέρω», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο Γαλλικό μπιλιάρδο στην Ελλάδα και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την ανέλιξή του ήταν σαφής. «Παρόλο που δεν είναι διαδεδομένο τόσο, το Γαλλικό μπιλιάρδο στην Ελλάδα είναι στην ελίτ της Ευρώπης διότι διαθέτει πρωταθλητές, τόσο σε άντρες όσο και σε νέους. Το μέλλον μας ανήκει και θα γίνουν ακόμα καλύτερα τα πράγματα αν ενσωματωθούν από την ομοσπονδία νέα άτομα στο χώρο. Θέλουμε περισσότερους ¨Δημήτρηδες” είχαμε 10 χρόνια να δούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας θέλησε να ευχαριστήσει θερμά την οικογένειά του γιατί τον έχει στηρίξει πολύ στην πορεία του μέχρι τώρα, τον κ.Βαΐτση τον συνέταιρό του στην επιχείρηση που έχουν φτιάξει με κόπο, είναι και εκείνος παίκτης και αγαπάει το μπιλιάρδο. Αγωνιστικά ευχαριστεί πολύ τον άνθρωπο που τον βοήθησε πολύ, του έδωσε δύναμη για να κάνει άλματα στο χώρο του Γαλλικού, τον Φίλιππο Κασιδόκωστα.

Επιμέλεια video, photos: Αργυρώ Αναστασίου

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα