fbpx

Παγκόσμιο: “Καθάρισε” την Ουαλία η Τόνγκα και… αγγίζει την πρόκριση! (vid)

Παγκόσμιο: “Καθάρισε” την Ουαλία η Τόνγκα και… αγγίζει την πρόκριση! (vid)

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι Λιγκ πραγματοποίησε η Τόνγκα, καθώς επικράτησε με 32-6 της Ουαλίας για τη 2η αγωνιστική των Ομίλων. Με αυτό το αποτέλεσμα η Mate Ma’a έγινε η μοναδική ομάδα που μετράει το 2 στα 2 στον Δ’ Όμιλο, έχοντας έτσι και το πάνω χέρι στη μάχη για την τελική πρωτιά.

Το ματς πάντως άνοιξε με τους Dragons να σημειώνουν το πρώτο try με τον Έβανς στο 17’, ωστόσο η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική. Η Τόνγκα πέτυχε τρία try ως το τέλος του ημιχρόνου, ανατρέποντας το σκορ, ενώ άλλα τρία ως το φινάλε του ματς διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Μακράν κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ντάνιελ Τούποου, ο οποίος με χατ-τρικ καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του ματς.

Αυτή η αναμέτρηση πάντως περνάει στην ιστορία για έναν άλλο ξεχωριστό λόγο. Η μάχη της Τόνγκας με την Ουαλία ήταν η πρώτη στα χρονιά τελικής φάσης Παγκόσμιου Κυπέλλου ανδρών που διηύθυνε μία γυναίκα διαιτητής. Η Αυστραλή Κέισι Μπάτζερ τα πήγε άψογα σε αυτή την ιστορική αποστολή της, ευελπιστώντας να ανοίξει τον δρόμο και για άλλες γυναίκες.

Την Τρίτη το βράδυ η Παπούα Νέα Γουινέα θα συγκρουστεί με τα Νησιά Κουκ, το ματς που θα ρίξει συνολικά την αυλαία για τη 2η αγωνιστική των Ομίλων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα