fbpx

74ο Παγκόσμιο τρισπόντων: Θα ταξιδέψει στην Κορέα ο Νίκος Πολυχρονόπουλος

74ο Παγκόσμιο τρισπόντων: Θα ταξιδέψει στην Κορέα ο Νίκος Πολυχρονόπουλος

Αντίστροφα μετράμε για το 74ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τρισπόντων, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κορέα, το χρονικό διάστημα 09-13/11, και ο μοναδικός Έλληνας εκπρόσωπος θα είναι ο Νίκος Πολυχρονόπουλος.

Σαν χώρα μετράμε μία 1η θέση (το 2009 στη Λωζάνη με τον Φίλιππο Κασιδόκωστα), 4 δεύτερες θέσεις (το 2003 στη Βαγιαδολιδ, το 2004 στο Ροτερνταμ, το 2013 στην Αμβέρσα, με τον Φίλιππο Κασιδόκωστα, και το 2006 στο Σανκτ Βέντελ με τον Νίκο Πολυχρονόπουλο) και μία 3η θέση (το 2004 στο Ροτερνταμ), πάλι με τον Νίκο Πολυχρονόπουλο.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, εκτός το ότι είναι η κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς, δίνει και στους παίκτες τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη διοργάνωση.

Για την ακρίβεια δίνει 50% περισσότερους βαθμούς στην Παγκόσμια κατάταξη από τα World Cup, κάτι που σημαίνει ταυτόχρονα ότι μπορεί κάποιος να κάνει μεγάλες διαφορές θετικές η αρνητικές.

Αν σβήνει κάποιος πολλούς βαθμούς και δεν πάει καλά μπορεί να κατρακυλήσει, ενώ αντίθετα αν δεν σβήνει η σβήνει λίγους και πάει καλά, μπορεί να ανέβει πολύ.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι ότι όλοι οι παίκτες αγωνίζονται από την αρχή και κανένας δεν περιμένει “προσκεκλημένος”. Όλο αυτό λοιπόν κάνει την διοργάνωση πολύ ενδιαφέρουσα για το ranking των τρισπόντων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα