fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο Baseball5: Δώδεκα ομάδες, ένα όνειρο (vid)

Παγκόσμιο κύπελλο Baseball5: Δώδεκα ομάδες, ένα όνειρο (vid)

Το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο Baseball5 αρχίζει στις 7 Νοεμβρίου με την συμμετοχή δώδεκα ομάδων από όλο τον κόσμο που θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο στην ιστορία στην συγκεκριμένη μορφή του αθλήματος. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 13 Νοεμβρίου στο Ζοκάλο της πόλης του Μεξικού.

Στον πρώτο όμιλο βρίσκεται η Κούβα, γνωστή στο χώρο εδώ και πολύ καιρό με παιδιά από όλη τη χώρα να εξασκούνται καθημερινά και ο Μπριάντι Μολίνα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου. Το Χονγκ Κονγκ ίδρυσε ομοσπονδία το 1993 και έχει σχηματίσει μία ομάδα με στόχο να κάνει την έκπληξη. Η Ιαπωνία πήρε το αργυρό μετάλλιο στο Κύπελλο Ασίας και ηγέτης της θα είναι ο Ροκάκου Αγιάκο. Η Λιθουανία εμφανίζεται με τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και θα ανοίξει το πρόγραμμα της διοργάνωσης απέναντι στο Μεξικό. Η ομάδα της οικοδέσποινας χώρας θα έχει στην τεχνική ηγεσία την έμπειρη Νάνσι Πριέτο, που έχει τον ίδιο ρόλο και στην εθνική ομάδα σόφτμπολ της χώρας. Η Νότια Αφρική αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη της αφρικανικής ηπείρου της οποίας είναι και πρωταθλήτρια.

 Η κινεζική Ταϊπέι είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις σε μπέιζμπολ και σόφτμπολ ούσα πρωταθλήτρια Ασίας και αναζητά τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας μετά τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο κύπελλο στην U18 και την τρίτη σε U12, U15 και U23. H Γαλλία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από το 2020 και φέτος κατέλαβε την 11η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο κάτω των 15 ετών. Η Κένυα ήταν φιναλίστ του πρωταθλήματος Αφρικής και η προετοιμασία της για την συγκεκριμένη διοργάνωση άρχισε από τον Αύγουστο, από τις ομάδες που έχουν επενδύσει τον περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία. Η Νότια Κορέα πήρε την πρόκριση με την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Ασίας και πιο πρόσφατο επίτευγμα ήταν το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 23 ετών. Η Τυνησία αγωνίζεται με wild card και θα είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται σε παγκόσμιο κύπελλο ούσα η 79η χώρα και η 9η από την Αφρική που εμφανίζεται στην ιστορία. Για τη Βενεζουέλα θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία να πάρει τον τίτλο στη μορφή που ουσιαστικά η ίδια επινόησε, εκεί που λέγεται Πελότικα ντε Γκόμα.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα