fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Σε Βέλγιο και Ολλανδία η διοργάνωση του 2026

Παγκόσμιο Κύπελλο: Σε Βέλγιο και Ολλανδία η διοργάνωση του 2026

Βέλγιο και Ολλανδία θα συνδιοργανώσουν το παγκόσμιο κύπελλο ανδρών και γυναικών το 2026 όπως ανακοίνωσε η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος.

 Οι δύο διοργανώσεις θα διεξαχθούν παράλληλα τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο του 2026 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και στο Βαβρ του Βελγίου. Η διεθνής ομοσπονδία πρότεινε επίσης το πρόγραμμα των αναμετρήσεων να περιλαμβάνει τουλάχιστον μία από τις δύο συνδιοργανώτριες καθημερινά στη διάρκεια της φάσης των ομίλων ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη παρουσία κοινού στα στάδια.

 Οι νικήτριες ομάδες στο FIH Pro League της σεζόν 2023-24 αλλά και της αγωνιστικής περιόδου 2024-25 θα πάρουν αυτόματα την πρόκριση για το παγκόσμιο κύπελλο και σε περίπτωση που κάποια ομάδα έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο, τότε η πρόκριση θα πάει στη φιναλίστ.

 Η Ολλανδία είναι η κάτοχος του παγκοσμίου κυπέλλου γυναικών έχοντας νικήσει την Αργεντινή στον τελικό της φετινής διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στην Τεράσα της Ισπανίας ενώ μερικοί αγώνες έγιναν και επί ολλανδικού εδάφους. Η Ινδία θα διοργανώσει το παγκόσμιο κύπελλο των ανδρών το διάστημα 13 με 29 Ιανουαρίου 2023 με τα ματς στις πόλεις Μπουμπανεσβάρ και Ρουρκέλα με το Βέλγιο να εμφανίζεται ως κάτοχος του τίτλου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα