fbpx

Λος Άντζελες 2028: Κατά του βρεξίματος των γηπέδων η διεθνής ομοσπονδία

Λος Άντζελες 2028: Κατά του βρεξίματος των γηπέδων η διεθνής ομοσπονδία

Ο νέος πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας χόκεϊ σε χόρτο, Ταγιάμπ Ίκραμ, δεν επιθυμεί βρεγμένα γήπεδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες.

 Η συνθετική επιφάνεια που δεν χρειάζεται νερό χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο τουρνουά Hockey5 στη Λοζάνη της Ελβετίας τον περασμένο Ιούνιο. Η διεθνής ομοσπονδία, η FIH, αποκάλυψε τα σχέδιά της να χρησιμοποιεί αγωνιστικούς χώρους που δεν χρειάζονται βρέξιμο στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο Hockey5 που θα διεξαχθεί το 2024 στο Μουσκάτ του Ομάν, προτού το ίδιο εφαρμοστεί και στη μορφή του παιχνιδιού με 11 παίκτες στις αναμετρήσεις της Pro League.

 Το παγκόσμιο κύπελλο ανδρών και γυναικών του 2026 σε Βέλγιο και Ολλανδία αναμένεται επίσης να διεξαχθεί σε επιφάνειες που δεν χρειάζονται νερό με την προοπτική η ίδια επιφάνεια να χρησιμοποιηθεί και στο Λος Άντζελες το 2028. «Το Λος Άντζελες το 2028 είναι ο στόχος και η πρόκληση που αρχίσαμε από το 2018 με τον εκτελεστικό διευθυντή Τιερί Βάιλ», είπε ο Ίκραμ. «Είμαστε σε φάση εξέλιξης και στόχος μας είναι να δοκιμαστεί η ιδέα στο παγκόσμιο κύπελλο του 2026 ώστε να έχουμε ένα σημείο αναφοράς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτή η κίνηση βοηθά το περιβάλλον και πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο βήμα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα