fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: “Βασίλισσα” του κόσμου η Αυστραλία! (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο: “Βασίλισσα” του κόσμου η Αυστραλία! (vid)

Την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι Λιγκ πανηγυρίζει η Αυστραλία. Οι Kangaroos αποδείχθηκαν απόλυτοι κυρίαρχοι στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Σαμόα και με 30-10 έκαναν δικό τους για 12η φορά το μεγάλο τρόπαιο.

Η Αυστραλία ξεκίνησε δυναμικά, με απόλυτη σταθερότητα στην άμυνα, ενώ τα try των Μίτσελ και Τεντέσκο στο 14’ και το 18’ της έδωσαν γρήγορο προβάδισμα, το οποίο με άλλο ένα try του Μάρτιν έγινε 14-0 ως το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, μετά από 12 λεπτά ο Μάρεϊ ανέβασε τη διαφορά στο 20-0. Το try του Τόο μείωσε για την Toa Samoa, ωστόσο ο Τεντέσκο πέτυχε και νέο try για το 26-6. Ο Κράιτον μείωσε με δικό του try σε 26-10 στο 71’, και την τελευταία πινελιά για τους Αυστραλούς πρόσθεσε ο Μίτσελ που με το δεύτερο προσωπικό του try στην τελευταία φάση του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Εκτός από 12ος συνολικά, αυτός ήταν και ο τρίτος σερί τίτλος για την Αυστραλία, αφού είχαν προηγηθεί εκείνοι του 2013 και του 2017. Στον αντίποδα, για τη Σαμόα έτσι ολοκληρώθηκε ένα ονειρικό ταξίδι, έστω κι αν δεν μπόρεσε να κάνει την τελική υπέρβαση στην πρώτη συμμετοχή της ιστορίας της σε μεγάλο τελικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα