fbpx

Εξάπλωση σε Ολυμπιακά κοινά ο στόχος του Μπάρκλεϊ

Εξάπλωση σε Ολυμπιακά κοινά ο στόχος του Μπάρκλεϊ

Το κρίκετ μπορεί να εξαπλωθεί σε νέα κοινά εντός του Ολυμπιακού Κινήματος πιστεύει ο επικεφαλής της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος, Γκρεγκ Μπάρκλεϊ, προσθέτοντας ότι βασικός στόχος είναι η παρουσία στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Λος Άντζελες.

 Η ICC είναι ένα από τα 9 αθλήματα που διεκδικούν την προσθήκη τους στο Όλυμπιακό πρόγραμμα με τη μορφή του Τ20. Ο ανταγωνισμός έρχεται από το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ όπως επίσης και από το καράτε, το λακρός, το breaking, το κικμπόξινγκ, το σκουός, το flag football και τα μηχανοκίνητα σπορ.

 Το κρίκετ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην ήπειρο με τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο, την Ασία, ειδικά στο νότιο τμήμα της με τη διεθνή ομοσπονδία να αναμένεται να καταθέσει αίτημα για την συμμετοχή της στη ΔΟΕ. Ινδία, Πακιστάν και Μπανγκλαντές αποτελούν το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού και το κρίκετ είναι άκρως δημοφιλές σε αυτές τις χώρες. Το Μπανγκλαντές δεν έχει πάρει Ολυμπιακό μετάλλιο, το τελευταίο για το Πακιστάν ήταν πριν 30 χρόνια και η Ινδία, 2η σε πληθυσμό παγκοσμίως πίσω από την Κίνα πήρε μόλις το δεύτερο χρυσό στην ιστορία της σε ατομικό αγώνισμα στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2021.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα