fbpx

Η Ραζάν Μπακέρ επικεφαλής της επιτροπής των Γυναικών στον Αθλητισμό της IBF

Η Ραζάν Μπακέρ επικεφαλής της επιτροπής των Γυναικών στον Αθλητισμό της IBF

Η νέα εποχή του Σεΐχη Ταλάλ Μοχαμάντ Αλ Σαμπάχ έχει ξεκινήσει για τα καλά στη Διεθνή Ομοσπονδία Μπόουλινγκ (IBF) και ένα από τα πρώτα πρόσωπα που καθ’ υπόδειξή του αναλαμβάνουν υψηλή επιτελική θέση είναι η Ραζάν Μπακέρ. Προερχόμενη από τη Σαουδική Αραβία, η Μπακέρ τέθηκε επικεφαλής της επιτροπής “Γυναίκες στον Αθλητισμό” της IBF, η οποία έχει υπό την εποπτεία της οτιδήποτε αφορά στην προώθηση του μπόουλινγκ στις γυναίκες και του ανοίγματος του σπορ.

Η Μπακέρ πάντως έχει ένα πλούσιο παρελθόν παρόμοιων δράσεων. Ως μέλος της Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ Σαουδικής Αραβίας (SBF), αλλά και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, πέτυχε το 2019 να στείλει η Σαουδική Αραβία για πρώτη φορά γυναικεία ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ στο Λας Βέγκας, με την ίδια μάλιστα να είναι επικεφαλής της ομάδας.

Επιπρόσθετα, την τελευταία διετία ο τετραπλασιασμός των μελών της SBF οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις δικές της δράσεις, με εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό των νέων εγγραφών να είναι από γυναίκες.

Με αυτές τις περγαμηνές, η Μπακέρ -η οποία ξεκίνησε την καριέρα το 2005 της ως αθλητική δημοσιογράφος, μία από τις ελάχιστες γυναίκες στη χώρα- χαρακτηρίζεται ως ένα πρόσωπο αρκετά υψηλού κύρους και αξίας για να αναλάβει μία τόσο απαιτητική θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα